Anitha Schulman

Trollen

Alla de här ”trollen” de hysteriska mammorna. De som kan doktorera i barnkunskap vilken sekund som helst. Dom som VET BÄST.  Som nästan påstår sig i svaga ögonblick ha barnläkarlegitimation eller för den delen agerar ”volontär barnmorska” på forum. Är det flera eller samma person?

Diskussionerna är heta och perspektiven är snäva. Allt utgår från egen upplevelse, allt annat är onormalt. Saker ältas, stöts och blöts. Sen breezar ”stortrollet” in och skickar in en läkar/psykologiterm, FASS-kunskap eller ett latinskt  ord. Då viker sig alla småtrollen och diskussionen kan avslutas. För att snart blossa upp på ny front igen.

När jag missfalls panikade som värst i början av graviditeten. Smög jag ibland in på de här forumen och läste ”allt är normalt” till ”det här är ytterst onormalt” inlägg. Jag blev ju inte lugnare efter jag varit inne och djupdykt, snarare tvärtom. Calle och min barnmorska förbjöd mig tillslut återbesök i gökboet.

Nu är det samma sak har jag insett, om inte värre. Barn. Trollen har gått upp i spinn. Barn är trollens favoritämne att diskutera. Jag hatar när man tror att man gått in på en ”normal” site och layouten inte avslöjar för efter ett tag att det är ett forum jag är inne på.

Just nu har jag otroligt ont i finger och tåleder (detta har skett efter förlossning) och försöker få tag i någon relevant information om detta men allt som dyker upp när jag Googlar är dessa jävla forum.

Kan man inte hitta en arena där alla dessa mamma-lunies får mötas och wrestlas så man vet att de håller sig på sin kant, typ ett Flashback. Jag blir arg när seriösa siter har forumplattformar. Det drar ner trovärdigheten.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Eva

    Måste försvara Familjeliv, jag har haft mycket hjälp och stöd från de olika trådarna där och fått blixtsnabba råd som jag aldrig skulle fått i mina ensamma timmar med litet barn i famnen. Framförallt en enorm peppning kring våra provrörsbefruktningar, där vi gick sida vid sida med folk som upplevde samma sak och följde varandras kamp.
    Man kan faktiskt välja var man befinner sig och vad man läser – kanske inte gå in på Anna Wahlgren-diskussion 614.
    Dessutom Anitha, jag finner det djupt ofeministiskt med alla dessa nedlåtande åsikter om kvinnor som har mycket funderingar, oro, tyckanden kring sina graviditeter eller barn. Det är en sådan klassisk miss vi gör, när vi bestämmer oss för att ”tjejer i grupp bara kacklar”, ”blir troll”, ”prettomorsor” eller vad det nu kan vara. Detta återfinns i så många bloggar. En bloggare påstår något, kanske kring sitt barn. Kommentarerna säger Åhhh, du har rätt, MEN, så kommer en som säger emot, ”du borde inte..” osv. Pang, då är de ”obstinata”,” hysteriska” eller ”har inget liv”. Kvinnor söker så otroligt ofta medhåll i bloggkommentarer, håller någon inte med så är den ”rabiat” eller ”moraltant”. Det är otroligt barnsligt och jag undrar om det ser ut så på typiskt manliga forum, trådar, bloggar.

    Vänd på steken! Var tacksamma för kvinnor som kan och vill engagera sig! Håll ihop! Ge råd och ta råd! Var inte så känsliga om någon kritiserar ett inlägg om din baby när det kommer från andra som har en baby! Välj bort kommentarer, inlägg som retar upp!

    Jag gör så här med forumen: Läser, läser, läser. Jämför med t ex Netdoktor eller Growing People eller Vårdguiden. Eller ringer goda vänner. Vänder, vrider, ställer en fråga på ett forum, återvänder och ser om jag fått svar, och drar en slutsats om jag kan. Farligare än så är det inte.
    Kom igen, lite debattkunskap, lite retorik, lite fighting spirit, lite urvalsteknik. Rensa bort det tokiga, välj de kloka.

    kram

  2. Slita

    Finns bara ett ställe man känner sig ok och trygg med och det är growingpeople.se. Inga forum, läkare som skriver fint om barn och frescht! Lycka till./Slita

  3. Emelie

    Haha, Jag blev också förbjuden att besöka alla sådana hemsidor! Jag fick välja ett antal och aldrig titta på några andra än dem. Jag valde några bloggar här på mama, growingpeople.se och babycenter…. Google är uteslutet och allt vad trådar och chattar heter är straffbart om jag närmar mig! Lycka till!

  4. Malin

    Här är en till med värk i finger -och tåleder! Sonen är 10 mån nu och det kom ett par veckor efter förlossningen. Har äntligen fått tummen ur och beställt tid till läkaren så får se vad de säger. Tydligen ska det kollas upp då reumatisk sjukdom kan debutera i om med hormonomställing i kroppen efter förlossning. Jag hoppas dock att det handlar om sk amingsreumatism som går över… 🙂 Avskyr alla forum jag med, särksilt Familjeliv…

  5. Helena E

    Hej! Jag hade precis samma grej när jag fött mitt första barn, var hos en reumatolog som konstaterade inflammation i alla leder….jag kunde fått medicin, men inte så länge jag ammade. Men det gick över av sig själv efter typ 6 månader. Nu efter mitt andra barn blev det mycket lindrigare, och gick över mycket snabbare.

  6. Johanna G

    Skriv din kommentar här!
    Hej!
    Ville bara tipsa om en BRA sida där kan man hitta svar på (nästan) allt: growingpeople.se
    Fick tipset via BVC!
    Hoppas du mår bättre snart och grattis till lilla Penny
    Mvh Johanna

  7. Eva

    Hej! Jag hade också ont i lederna efter förlossningen, när jag ammade. Det var mest i fötterna och benen (men även handleder), kände mig som en hundraåring när jag gick upp från sängen varje morgon. Hittade lite info om nått som folk kallade amningsreumatism tror jag. Lät precis som det jag hade. Frågade sjukvården om det, men nej, något sådant begrepp fanns inte. De hade ingen förklaring till mina besvär, tog dem inte på allvar heller, de verkade tro att jag typ hittade på….
    I alla fall, mina besvär försvann helt efter det att jag slutade amma. Så vill du ha info (dock ingen vetenskaplig sådan, för det verkar det vara ont om) så googla amningsreumatism.
    God kväll!

  8. E

    OK ,,,,, Du har Såååå ont i ditt finger och Dina tåleder,men om en vecka ( lång tid ) kanske ,,,,Då är det kanske BORTA.Det ör bra att konstatera fakta och se sanningen i vitögat,,,, men tänk inte mer på det ,,, så går det nog bort AV SIG SJÄLVT …… FÖRSÖK MED DET resonomanget om inte kanske man kan vänta lite till och sedan fråga någon.

  9. Sofia

    Och går du ned i en mammagrupp så kommer troligen åtminstone en av dom vara ”expert” på ämnet barn. Även om det är en förstföderska.
    Men som sagt Familjeliv är det sjukaste forumet av dom alla, riktiga galningar som sitter där och lägger ner dygnets alla timmar åt att ge råd och pekpinnar åt alla håll och kanter.
    Och Lisa: va fan vad det där för jävla kommentar om lakritstroll?

  10. Lotta

    Ha ha syftar du på familjeliv.se ? Det forumet, där finns Sveriges troll samlade, alla Sveriges idiot forum.

  11. Anna

    Ha ha så underbart skrivet. Jag tror tyvärr att det finns många många troll ute i stugorna och alla vet dem bäst. Det som faschinerar mig är att alla som nu vet allt ändå inte har koll på det allra enklaste, att alla barn och vuxna med för den delen är olika. Hoppas du får svar på dina frågor.

  12. Ellen

    Det är väl bättre om du ställer dina frågor direkt till sjukvårdspersonalen. BVC eller mödravården när du gör ett besök. Det är det vi sjukvårdpersonal är till för.

    mvh Ellen.

  13. emilia

    Jag brukar gå in på familjelivs forum, sedan trycker jag på ”Hetaste debatterna” och så sitter jag och gottar mig åt dessa dumma människor.

  14. Fia

    Jag håller med Kakan, att du har ont kan ju bero på att vattnet lämnar kroppen. Kalkbrist kanske man kan få (vet inte). Men det borde ju inte gå så fort.

  15. Pethra

    Akta dig för Familjeliv, där samlas alla ”min sanning är den enda sanningen, ni andra är idioter om ni inte gör som jag”. Rådfråga enbart dina vänner och familj och er barnmorska, och gå på magkänslan, nätet är livsfarligt för nykläckta förstagångsföräldrar, bara ett litet välmenande tips!

  16. Kakan

    Håller med Lisa, Familjeliv är helt bananas.

    Det här med lederna, kan de vara för att du ”sväller av” nu?

    Eller kalkbrist? Det fick jag sist jag ammade. Inte fan vet jag egentligen.

    Hoppas att det fixar sig! Njut av er ljuva Penny!

  17. Lisa

    Det finns redan ett forum för mamma-lunies. Gå in på Familjeliv, du kommer att häpna över alla rabiata morsor där.

Comments are closed.