Anitha Schulman

Era troll!

Var det någon som inte förstod att inlägget innan handlade om att optimera och maximera sömnen? Uppenbarligen!

Jag har i snitt inte sovit mer än 3-4 timmar per dygn i elva dagar. Nu har vi hittat en form som gör att jag kan sova 6-7 timmar. Det kanske håller ett tag, sen kanske vi får justera. Inte vet jag. Jag är i allafall väldigt glad att det funkade.

Tro mig det där är inget amningsschema det är ett sömnschema, som funkar för oss! Jag väcker ju inte henne för att amma extra på natten, hon får regelbundet mat var tredje timme och vaknar hon till innan emellan får hon självklart bröstet. Gaaaahhhhhhh!!!!!!!!!!!!!!!

Familjelivs forum är toppen för sådana här diskussioner.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Virre

    Nu överreagerade du lite va? Kan det vara så att mamma-hormonerna gör att du får taggarna utåt lite och förväntar dej att folk ska kritisera dej och din mammaroll, bara för att det brukar hända på mammabloggar?
    Jag tror för övrigt att du och Calle är alldeles utmärkta föräldrar som tar hand om sitt barn på allra bästa sätt! Folk vill gärna ge goda råd, det är bara att vänja sej vid och sålla bra från dåligt.
    Ha det gott med er söta dotter!

  2. alice i oslo

    Men gud va arg du är 🙂 Skit i dom kommentarana du inte liker då, du får ju rätt manga ”du er bra” och ”penny er søt”, så du trenger vel inte gå bananas over at noen kommentarer är idiotiske..?

  3. Camilla

    Det går inte att ta åt sig av alla kommentarer, å andra sidan är det väl bara för dig att vänja sig med alla prettomammor. I mitt fall så ville min flicka ha rutiner från första veckan. Ammade var tredje timme och sov hela nätter. Hon sover fortfarande hela nätter och äter nu mat var tredje timme.

    Det är OLIKA. Men alla förstår inte. Dock lärde jag mig direkt att inte ta åt mig, proffsmorsorna är bra lustiga =)

  4. K

    Strunta i alla som ska ge sk goda råd..
    Gör på ditt/erat sätt, det som känns bäst för er.
    Och fortsätt att skriva om det du vill i DIN blogg och strunta som sagt var i alla som överdrivet ska lägga sig i och tillrättavisa.
    Det ät ju bara du och Calle som vet vad som är rätt för er.

  5. Lina

    Ebba von Sydow t ex får ju kommentarer om alla möjliga fel hon gör med sin nyfödda bebis men hon har bemött dessa kommentarer på ett sofistikerat sätt genom att helt enkelt säga att hon gör det hon känner är rätt och så länge det fungerar så är hon glad. Det finns inget mervärde i att trycka ner kommentatorerna på ens blogg, kalla dom troll och skrika åt dem.

    Med det sagt vill jag även säga att Penny är fantastiskt söt och det är väldigt roligt att få följa er resa.

  6. Lina

    Istället för att få utbrott och kalla folk för troll kan du väl vädra din åsikt på ett mer sakligt sätt. Egentligen handlar det inte om troll, det handlar om mammor som tror att de vet bäst (alltså majoriteten av alla mammor) och vill dela med sig av sina – inte alltid så genomtänkta – ”tips”. Då är det liksom bättre att på ett lugnt och sansat sätt berätta att ni kör er grej och att det funkar för er.

  7. Hanna

    Jag uppskattar verkligen din blogg och ärligeheten i den! Jag har två månader kvar och funderar kring mycket och blir lättad av att läsa om era rädslor, erat pul att få ihop det nya livet, för det är så få som vågar eller vill dela med sig på det här sättet.

  8. E

    Hej och grattis till en supersöt liten dotter! Älskar din och Calles bloggar eftersom ni beskriver precis hur det är att bli småbarnsförälder. Tyckte att inlägget där du och Amanda diskuterade de första månaderna var en alldeles strålande beskrivning av hur det faktiskt känns att få en liten bebis. Massor med oro, panikgräl och ångest och alldeles alldes fantastiskt och det absolut största som kan hända i livet. Läser Ebba von Sydows blogg och är rätt imponerad av att man kan lyckas med att visa upp en så otroligt putsad fasad. Men väldigt mycket roligare att läsa era bloggar;)

  9. Anna med fyra

    Du har en egen blogg där folk tillåts kommentera. Folk kommenterar. En del ropar ”tjohej vad du är bra”, andra tycker att du skriver tokigt. Jag tror att du måste lära dig att hantera det senare lite bättre, eller ta bort möjligheten att kommentera. För sådana här ilskna utfall är rätt pinsamma.

    Tror också att du kommer att le generat åt dina ”sömnscheman” kring din 11 dagar unga dotter rätt snart. När hormonerna slutat att rasa i kroppen och förståndet kommer tillbaka. Lägg henne i er säng på en kudde och amma liggandes när hon vill äta. Då kan du somna om samtidigt som du ammar. Superenkelt.

  10. Anna

    Hej Anitha!

    Jag måste bara säga att du är ju hur klok som helst! Låter som jag hade velat låta. Jag var knäckt lång tid och fick inte ihop varken sömn eller mat. Så jag blev ett vrak och mitt barn vägrade amma… Så sjukt jobbig tid! Men jag kom starkare än nånsin ur detta men vad folk dömde mig på vägen. Jag trodde inte att människor kunde vara så elaka!? Tack och lov har jag en underbar familj. Jag tycker du är grym som ger lite ersättning, pumpar ut mjölk så du kan sova någon timme extra. Det är de små sakerna som gör att man kanske vågar sig ut till affären eller orkar med en lunch med en kompis.

    Keep up the good work!

    Man ska alltid utgå från sig själv och sin familj. Mår du, Calle och Penny bra av denna lilla uppdelning så är väl det kanon!!!

    Stora kramar till dig från mig!

  11. Anna

    Amningshysterikor finns överallt. Grattis till en natt med god sömn! Helt rätt att ni tar det som det kommer och planera om det funkar för er. Sabbas amningen (om det nu skulle bli så, vilket jag inte tror kanske i första taget) so be it. Allt annat måste faktiskt funka också och vill hon inte äta mer så vill hon inte. Min son sov i princip hela nätterna från start och ville inte äta så mycket, vad ska man göra då? tvinga han. Knappast så länge de går upp i vikt och mår bra. Att de sover bra tyder väl också på att saker och ting funkar, tycker i alla fall jag. Det är som vanligt att alla ”jag vet bäst” inte fattar att alla är olika.

  12. Weran

    Men man blir lite frågande till vad du egentligen vill med din blogg? Du berättar utförligt om er lyckade natt och hur ni gör. Din blogg ligger på mama och logiskt nog har du många mammor som med glädje läser din blogg. De vill alla dela med sig av det som funkat för dem, är det så fel? Stäng av kommentarsfältet om du inte vill ha kommentarer. Dina giftiga svar gör nog många välvilliga läsare ledsna och en aning pissed off, eller?

  13. Ava

    Du är BÄST Anitha. Blir jag hälften så cool som du verkar vara när jag blir mamma kommer jag vara sjukt nöjd. Det som fungerar för er är det som är rätt! Puss!

  14. Lisa (fd 9d)

    Det där med amning och föräldraskap överhuvudtaget är det så roligt att ha åsikter om. Tycker vissa… Här har vi en pojk som i princip aldrig velat äta mer än var 3: eller 4:e timma, ibland ännu mer sällan. Lustigt att nån frågar varför du inte ammar oftare. Jag har aldrig ammat Elton 16-20 ggr per dygn, låter väldigt mycket. Vill barnet inte ha mat så kan det väl inte hänga vid bröstet jämt bara för att? Nej strunta i andras åsikter. Ni känner Penny bäst och kan läsa av vad hon vill.

  15. Lisa

    Alltså, på riktigt… Bad du om någons åsikt i ditt förra inlägg?? Du bara ville dela med dig av vad som verkar funka för er, och för Penny uppenbarligen eftersom hon sover(!) Lillan vaknar väl om hon är hungrig?
    Skit i de andra mammamonstren, älskar din blogg och tycker det vore fruktansvärt trist om såna här grejer skulle få dig att sluta…
    Kram Lisa

  16. Lisa

    Hahaha. Du är fantastisk (obs ej ironi). Och grattis till er första natt som blev som ni tänkt er. Plötsligt händer det!

Comments are closed.