Anitha Schulman

Profylaxkurs del 2:2

I förrgår gick vi profylaxkursen del två. Den här gången var det mer fokus på partnern. Vilket i profylaxläran har en central roll. Bra tycker jag! Jag tror det är otroligt lätt att exkludera sin partner när man inte kan förklara vad man upplever där och då. Det är ju första gången man känner den typ av smärta som man gör så den är ju ny för både en själv och partnern. Det kanske inte alltid är så lätt att kommunicera hur man känner eller mår, då är det ju superbra att han har koll.

Calle tycker att det var jättesvårt att lära sig att andningscoacha mig. Han blev helt yr av allt syre. Så vi fick komma på ett sätt att kommunicera. Han får berätta mig vilken typ av andning vi ska genomföra. Djup, mellan eller lätt. Han ska också lägga upp ett ”köris” på min begäran. Inte tidsanpassat men ”öppningsanpassat”. Så jag vet var i processen jag befinner mig. Samt vilken andning som krävs för den fasen.

Om jag tappar hoppet så ska vi tänka på Gotland och Penny i bilbarnstolen när vi bär ut henne och åker hem från BB. Mitt fokus under förlossningen är Penny och Calle. De två ska ge mig all kraft  jag behöver för att kunna vara stark nog genom det hela.

Andningen sitter bra men den kan alltid tränas en extra gång.

Calle is on top of it... (kolla vilket paket han har! 70-tals Calle)
Jag tänker nog att jag skulle aldrig ha tålamodet att stå ut och vara kursledare. Beundrar verkligen Anna.
Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. NEWYORKMAMMAN

    Här kommer ett hett tips från min doula: sitt inte så där bekvämt bakåtlutad, det finns risk att bebisen inte vänder sig nedåt med huvudet då eller lägger sig rätt, med ryggen mot din mage. Då är det jobbigare och ondare att föda, om bebisen ligger med ryggen mot din rygg. Man ska mot slutet av graviditeten sitta framåtlutad hela tiden. Jätteobekvämt men värt det. Osexigt ser det ut också men det får man ta. Du fixar det här. Det är häftigt att föda barn. Jag lovar!!

  2. Lisa

    Tänk att det blivit modernt med andning igen. Har varit helt borta i 20 år. Det går verkligen i vågor när det gäller att föda barn. Fått barn -93 (Lustgas. JÄTTEamningsfokus med pumpar, bröstmassage och förbjudna nappar), -96 (Akupunktur, varma bad & gratis tygblöjor från BB) och -00 (Bedövning, teknik & JÄTTEfokus på hörseltester). Helt olika. Det kan väl vara bra att ha andningen som en metod för att fokusera och ha kontroll. Men få det inte till ett måste. Känner ni att det inte funkar så strunta i det. Hitta det som passar i stunden. Lita på er själva!

  3. Mia

    Vad gulligt att ni ska göra precis som Alex och Amanda och föda på Gottland. De måste vara stora förebilder. Fint.

    Annars kan jag rekommendera privatkliniken BB Stockholm som är överlägset bäst i hela landet, där föder man i en jäkligt lyxig miljö med den bästa vården. Kliniken är placerad på Danderyds sjukhus.

    Sen blir förlossningar aldrig som man planerat, ta allt med ro bara och lita på barnmorskorna och dina instinkter så går allt fint.

Comments are closed.