Anitha Schulman

Kramp

Ett relativt nytt förlossningsfenomen som uppkommit sista veckorna i takt med vattnet i kroppen är kramp. Återigen väcktes jag av att båda benen drog ihop sig som små russin från fotsulan till rumpan. Ingen drömväckning klockan 05.15 på morgonen. Ont gjorde det och att ha kramp och tvingas vara tyst är en spännande kombo. Man känner sig som en pantomimare som illustrerar smärta ljudlöst. Gick upp och tog ett bad och pluggade på Profylaxhemläxan till ikväll.

Är det vanligt att få kramp under graviditeten, kan man göra något åt det förutom att dricka mer vatten? vad beror det på?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Eva

    Skit samma vad det kommer ifrån, tryck fötterna mot väggen eller sänggaveln, eller be Calle trycka fötterna hårt uppåt. – Dina alltså:) Det var nog bland det värsta jag visste att vara gravid, krampen i benen….

  2. moa

    Magnesiumbrist! Pumpakärnor är fulla av magnesium och skitbra- min kramp försvann direkt när jag likt en fågel gnagde i mig dessa hela dagarna.

  3. maria

    Jag fick kramp varje natt, satan vad ont det gjorde. är inte så bra på det medicinska men när jag fick det så vände jag mig och pressade fötterna mot sänggaveln, det släppte ganska snabbt varje gång. Ett tips bara.

  4. Jess

    Ett litet tips mot kramp: ät lite kaviar eller drick lite saltvatten så släpper krampen. Kaviar är riktigt effektivt mot kramp som beror på saltbrist som du ser nedan 🙂

  5. Jenny

    Kramp under graviditeten är väldigt vanligt. Jag drabbades själv av kramp i ben och fötter. Ont! Kommer dock ej ihåg vad det beror på. Kramp av ett annat slag hade jag i början av första graviditeten: vaknade flera gånger av att jag fått orgasm i sömnen. Trevligt, kan tyckas, men orgasmerna följdes av en mkt stark kramp i livmodern, som satt kvar en stund efteråt. Riktigt konstigt, eller hur? Någon mer som upplevt samma sak?

  6. Hannah

    Vitaminerna Mitt Val Kvinna gjorde att mina kramper försvann. Så fort jag slarvade med pillrena kom krampen på natten! Hoppas det hjälper dig!
    Kram

  7. Karin

    Hade också sådär när jag var gravid, satans ont gör det. Testa att stretcha ordentligt innan du lägger dig. Jag åt magnesiumtabletter också (finns receptfritt på apoteket) men det var iofs kanske mer för att slippa krypningar i benen..hmm minns inte. Amningshjärna 😉

  8. Tess

    Prova att dricka Tonic water. Kinin som finns i tonic är muskelavslappnande och hjälper iaf mot ”vanlig” kramp när man inte är gravid

  9. Lena

    Skriv din kommentar här!
    Jag hade också besvär med kramp under min graviditet och frågade min läkare om det fanns någon bra medicin att ta….
    Nej tyvärr sa han…då hade min fru fått den alla 3 gångerna….men prova att ta exta B-vitaminer….

    Jag tog något som hette B-kombin som jag köpte på Apoteket ( det är länge sen kanske finnas andra märken nu) Lena. Jag vet inte om det var B-vitaminerna men sendragen upphörde i alla fall. Kolla med din läkare eller bm

Comments are closed.