Anitha Schulman

Den som kastar första stenen

Jag minns den tiden då jag cyklade till jobbet. Nere vid Skeppsbron på raksträckan var man livrädd för andra cyklister.

Pappor som ”satsade allt” och tog igen förlorad motionstid. Lekte Tour de France och plöjde fältet. Man fick ofta en stöt på benet och cykeln krängde till. Jag visste om jag skulle förlorat kontrollen över fordonet skulle vi tillsammans kunna orsaka Stockholms blodbad 2:0. Jag  förbannade alla dess cyklande pappor samtidigt som jag sneddade in på en enkelriktad gata för att spara mig några minuter väg till jobbet. Struntade helt i den tutande bilisten, men störde mig så på mamman som i princip ”kastade ut” sin barnvagn i gatan för att markera att här kommer hon och hennes barn.Vilken risk att ta om någon inte skulle vara lika snabb på bromsen som hon förutsatte.

Alltså det är ett krig där ute! Gångare hatar bilister men bryter mot alla regler. Bilister hatar cyklister och leker trafikpoliser mot andra bilister. Cyklister hatar gångare, bilister och andra cyklister. De värsta hatarna av oss alla.

Men allas hat kan förenas i ett jätte-hatobjekt. SJSchyffert har rätt i den mening när han påstår att det finns mycket kärlek i att förenas i hat. Det är verkligen en het potatis om vem som gör rätt och fel i trafiken. Jag vill se den som vågar kastar första stenen och utropar sig själv som felfri.

Vad är det mest irriterande som finns anser ni, när det kommer till trafikregel-brott?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Brian

    Väldigt enkelt… Alla andra! Oavsett om jag går cyklar eller kör bil, då är alla dom andra mest irriterande. och det var sig om dom går, cyklar eller kör bil. 🙂

  2. K

    1. Listans klara etta. Folk som kör UNDER hastighetsgränsen.

    2. Fotgängare som kliver rakt ut i gatan.

    3. LGF på 70-vägar (kör i max 30 km/h och får egentligen inte köra på dessa vägar).

    4. Bilister som inte blinkar när de ska svänga av i t.ex. rondeller. Känner mig förnedrad och dum att jag stått och väntat på ”bättre tider”.

    5. Dubbelparkeringar på smala gator.

  3. Petra

    Folk som kör rakt ut från en parkering och struntar i att stanna först, vet inte hur många gånger vi har varit nära att krocka pga. dessa idioter, likaså de som kör chansande in i en rondell, tror att de skall hinna innan bilen som redan är i rondellen, idioti! Cyklister som inte har vett att varna med ringklocka när de kommer i hög hastighet på en gång/cykelbana utan uppdelning, livsfarligt eftersom barn lätt tar ett steg åt sidan utan att tänka sig för. Och till sist bilister som inte har vett att stanna vid obevakade övergångsställen och som blir irriterade och börjar svära när de väl är tvugna att stanna.

  4. Tollan.

    Väjningsplikt-regeln måste vara den mest korkade av dem alla. Idioter som inte har körkort och inte kan läsa av fara, som bara kastar sig ut och förväntar att alla bilar+lastbilar ska hinna bromsa. Därför det är deras plikt. Slopa den totalt, det är gångtrafikanterna som ska vara rädda för bilarna som faktiskt kan skada dig allvarligt och inte tvärtom.

  5. Anna-Karin

    En sak som irriterar mig nåt så galet mycket är alla dessa jäkla människor som trycker på knappen vid övergångsställena men inte väntar på att det ska bli grönt. Fattar inte!! Varför trycka om man iaf bara tänkt gå :S
    Det är grymt irriterande att vara bilist när man måste stanna för rött och då ser att den som väntat påträng gubben redan är långt borta.
    (Visserligen finns det värre allvarliga trafikbrott men just detta har gjort mig sjukt irriterad sista dagarna)

  6. mika

    Som jag saknar Sverige där folk inte tutar, kör långsamt i vattenpölar, där man cyklar på gatan eller cykelbanan, där folk inte går in i varandra på gatorna och där det faktiskt finns en möjlighet att ta sig över gatan. Har ingenting att klaga på med Sveriges trafik, men jag gilar inte tunnelbanan, man är för nära andra människor där. Det värsta är när folk beteer sig illa i folkmassor.

  7. klara

    Jag har väldigt svårt för bilister som kör liiite för sakta hela tiden är det 50 så ska man inte köra i 45, man märker väl om det börjar bli köbildning bakom? Eller dom som inte vet vart dom ska utan kör ännu långsammare samtidigt som dom letar och så plötsligt är dom framme och tvärstannar.

    Det är säkert samma personer som när dom går på stan och det är sjukt mkt folk helt plötsligt stannar till och stoppar alla som går bakom.

    MEN det absolut värsta jag har varit med om var en gång när vi sträckkörde från västkusten till Stockholm. Det finns ett parti där det skiftar en/två filigt. Framför oss låg en idiot som när det blev tvåfiligt la sig i mitten så att ingen kunde köra om honom. Det slutade med att folk gjorde vansinnes omkörningar.

  8. kristina

    När folk blinkar EFTER att dom börjat svänga!!! Nähää skulle du svänga, det märkte jag inte alls när jag höll på att köra in i dej eftersom jag knappt hann bromsa eftersom du inte markerade att du skulle svänga förrns du redan börjat svänga!!!!!!!!

  9. D

    Jag hatar cyklistjävlarna. 99% av dem vet inte ens att de INTE har företräde vid obevakade övergångsställ om de inte leder cykeln.

    Nästa gång kommer jag ”råka” vara för långsam på bromsen…

    Dessutom finns det få saker man blir så förbannad på som alla idioter som ligger 5km/h över hastighetsbegränsningen i VÄNSTERFILEN!
    Den filen är till för mig och alla andra som gillar hastighet, har bråttom eller bara vill kunna köra om traktorjäveln på högersidan!

  10. Anna

    Jag hatar bilister som inte stannar för en när man går över övergångsstället, eller värst när de tutar på en (så man håller på att dör av skrämsel). Man kan ju inte tuta på någon som går på ett övergångsställe där man får gå, för att man kör för fort själv o är ouppmärksam. Tycker också det är rätt läskigt när bilister bara saktar ner när man går på övergångsstället o när man nästan är över så susar de bakom en, tänk om jag skulle ramla….då skulle jag bli överkörd.

    Värst av allt, folk som står på vänster sida i rulltrappan….hallå stå till höger gå på vänster sida. DET FATTAR VÄL VEM SOM HELST. Jag brukar skrika ”bönder” högt i mitt eget huvud till dem.

  11. Åsa

    Folk som kör i bussfilen. Jag sitter och småhoppas när dom fräser förbi oss andra som snällt ställt oss i kön att dom åker på böter. Lite elakt måhända 🙂

  12. Mia

    Jag avskyr när andra bilister stannar på övergångsstället och släpper förbi en cyklist på cykel. Det har man ingen skyldighet till, om cyklisten går är det en annan sak men annars så behöver man inte stanna.

    Sen irriterar jag mig på att alla jävla mongon kör så jävla sakta när de ska ta en sväng eller i rondellen eller på påfarten!

    Eller idioter som sitter i arslet på en för att de vill att man ska köra fortare fast man redan kör några kilometer för fort.

    Jag avskyr de som bara kliver ut i gatan utan att se sig om, tänk om man inte hinner bromsa? Ingen kommunikation.

Comments are closed.