4 kids and braids

Pumpasoppa med majspizza

Torsdag å vad passar inte bättre en en mumsig soppa!

Idag tipsar jag er pumpasoppa ? med  ? majspizza.

Ingredienser

  • 1 butternutpumpa (à ca 800 g)
  • 1 msk riven ingefära
  • 7 1/2 dl vatten
  • 400 ml kokosmjölk
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • salt
  • peppar
  • 1/2 påse salladslök (à 125 g)

Pizza

  • 1 förp majskorn (à 150 g)
  • 150 g riven pizzaost
  • 4 små pizzabottnar (à 70 g)
  • 1 tsk spiskummin

Så här gör du:

Soppa: Dela, gröp ur och skala pumpan. Skär den i små bitar. Riv ingefäran fint på ett rivjärn. Koka pumpan i vatten, kokosmjölk, ingefära och smulade buljongtärningar tills pumpan är mjuk, ca 20 minuter. Mixa, med en stavmixer eller i en matberedare till en slät soppa. Smaka av med salt och peppar.
Ansa och skiva salladslöken.
Pizza: Låt majsen rinna av i en sil. Strö osten på pizzabottnarna och strö på spiskummin och majs. Lägg på en plåt och sätt in mitt i ugnen ca 6 minuter.
Servera soppan med salladslöken och pizzorna.

  1. Recept från Ica.se 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.