4 kids and braids

Inte helt nöjd med helgen…

God kväll söndag!

Hoppas allt är bra med er?

Var lite orolig igår kväll. När vi lämnade Tea så var jag nästan helt säker på att vi skulle få hämta hem henne mitt i natten. Vill höll kontakt under kvällen via sms och sedan pratade vi en gång. Vid strax före midnatt kom det ett mess. God natt älskar dig mamma.

Jag vet inte riktigt när jag somnade men jag tror inte det var så länge efter att jag fått messet. Fick en känsla just då av att hon skulle fixa det.

Tilda väckte mig vid 7.30 tittade på telefonen direkt hade hon hört av sig. Nej ingenting hon hade fixat det.

Vid strax efter 12 blev hon lämnad. Hon hade haft så himla roligt och de hade somnat strax efter att hon hade skickat det där messet.

Dagen idag blev inte som jag tänkt mig. Skulle göra 2 samarbete och det gick inte. Det blev lite tidspress och så var det typ helt grått ute så dåligt ljus inne. Blev typ både lite arg frustrerad och ledsen. Lämnade allt och så åkte vi alla till ishallen för Teas konståkningsträning. Micke släppte av mig och Tea först innan han åkte vidare. Mollie och en kompis ville åka ner till Nynäs. Sedan kom han Tilda och Maja och gjorde oss sällskap i ishallen de hade köpt med sig gofika. De körde showträning idag. Den 27/3 ska de ha en uppvisningsdag. Först är det 3 shower på dagen. Det har gått ut en inbjudan till alla skolor och förskolor där vi bor. På kvällen är det öppet för allmänheten. Bor ni i närheten så rekommenderar jag er att komma och titta!

Så häftigt att se alla åkare på isen samtidigt.

2 timmar senare åkte vi hemåt igen. Nu har vi käkat middag. Vi har tragglat engelska glosor och tjejerna har skrivit svenska texter. Blev frustrerade igen när tjejerna inte fixade att skriva… Jag vet att vi behöver dela upp dom och köra en och en men Micke jobbade och Mollie pluggade. Jag bara orkade inte läsa texten x 3 så det fick bli som det blev.

Nu har tjejerna gått och lagt sig. Vi har poppat popcorn och ska se på Robinson jag och Micke.

Inte helt nöjd med helgen. Mest bara känt mig låst, stressad och frustrerad. Ska försöka planera in något kul i veckan och så längta till det. Sova riktigt gott i natt ska jag göra också det har jag bestämt!

En positiv grej idag var när jag Maja fick en liten stund tillsammans. Vi åkte och hämtade ut ett paket och sedan stannade vi blomsteraffären på vägen hem.

KRAM på er och ha en underbar kväll!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. C

    Hej, jag har inte kommenterat tidigare men kollar in här ofta, gillar din blogg skarpt 🙂 nu går min dotter bara i tvåan men precis som dina barn tränar hon mycket så vi får planera läxorna noga. Vi bor utomlands och de har bla läsläxor (hel bok som sedan diskuteras i skolan). Så då ser vi till att börja direkt så att det inte blir så mycket att läsa varje dag (senast var boken 100 s). Hon vaknar ofta tidigt på helgerna så då gör vi läxan innan vi går ut/träffar kompisar /tränar. Om det är mycket delar vi upp det så vi gör ett ämne lör och ett söndag. Sen brukar vi göra som någon tipsade nedan att hon och jag gör läxor när lillebror tränar (på idrottsanläggningen) så hon har min hela uppmärksamhhet eller att hon stannar hemma med min man och gör läxan då. Man får pussla lite, och ni har ju dubbelt så många barn som oss så det är ju klart svårare men jag hoppas något att tipsen här kan vara till hjälp. Försöker iallafall undvika söndag kväll till läxor och bara ladda energi inför den nya veckan då.

    1. 4kidsandbraids

      Men å tack snälla du för din kommentar! Vi försöker börja tidigare på veckan med att jobba med läxan men med aktiviteter 6 dagar i veckan är det svårt att få ihop det. Smart att tänka att söndagen ska vara en dag att ladda för nya veckan! Önskar dig en underbar dag! 🙂

  2. Nat

    stackare, det är verkligen svårt med dessa läxor och när den ena föräldern är bortrest eller liknande, börjar verkligen ogilla alla läxor för det blir bara strul..

    1. 4kidsandbraids

      Hej! Ja det är ett lite pysslande. Mollie är 2 år äldre och klarar mycket själv! Tänker det kommer en tid när tjejerna gör det också 🙂 Önskar dej en härlig dag!

  3. Sofie

    Jag har flera barn och dem behöver ofta hjälp med läxor. Oftast, om inte alltid, så tycker dem det känns jobbigt. Jag försöker verkligen att få dem att tycka det är kul. Det jag provat är att göra läxan på olika ställen. Nästa gång prova att ta med läxan till ishallen, ta en timme med ena flickan, en timme med den andra, så har du bara en flicka kvar hemma. Gör det till en mysig stund med gotiks etc. Försök att göra det mysigt inte se det som ett jobb med läxan. Lycka till! Tycker själv det är jobbigt med läxor, men försöker verkligen få det till en trevlig stund för varje barn, tror att dem lär sig bättre då med.

    1. 4kidsandbraids

      Hej! Så smart vi försöker också tänka så ibland! Det ska verkligen vara roligt!!! Önskar dej en underbar dag 🙂