Torsdag å vad passar inte bättre en en mumsig soppa!
Idag tipsar jag er pumpasoppa ? med ? majspizza.
Ingredienser
- 1 butternutpumpa (à ca 800 g)
- 1 msk riven ingefära
- 7 1/2 dl vatten
- 400 ml kokosmjölk
- 2 grönsaksbuljongtärningar
- salt
- peppar
- 1/2 påse salladslök (à 125 g)
Pizza
- 1 förp majskorn (à 150 g)
- 150 g riven pizzaost
- 4 små pizzabottnar (à 70 g)
- 1 tsk spiskummin
Så här gör du:
Soppa: Dela, gröp ur och skala pumpan. Skär den i små bitar. Riv ingefäran fint på ett rivjärn. Koka pumpan i vatten, kokosmjölk, ingefära och smulade buljongtärningar tills pumpan är mjuk, ca 20 minuter. Mixa, med en stavmixer eller i en matberedare till en slät soppa. Smaka av med salt och peppar.
Ansa och skiva salladslöken.
Pizza: Låt majsen rinna av i en sil. Strö osten på pizzabottnarna och strö på spiskummin och majs. Lägg på en plåt och sätt in mitt i ugnen ca 6 minuter.
Servera soppan med salladslöken och pizzorna.
-
Recept från Ica.se