Pannkaksmuffins
Ingredienser
Portioner 12
- 2 dl vetemjöl
- 2 msk strösocker
- 1/2 tsk bakpulver
- 1/2 tsk salt
- 1 krm vaniljpulver
- 4 dl mjölk (3%)
- 3 ägg
- 1 tsk finrivet citronskal
- olja (till formarna)
Sätt ugnen på 225°C.
Blanda mjöl, socker, bakpulver, salt och vaniljpulver i en bunke.
Vispa ner mjölk, lite i taget. Tillsätt ägg och citronskal. Fortsätt vispa till en jämn smet. Fyll en smord muffinsplåt till ¾ med smet.
Jag körde på muffinsformar blev inte bra. De fastnade men gick ändå att pilla ur ?
Grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter.
Servera med en klick matyoghurt, blandade bär och gärna lönnsirap.
Kommer servera tjejerna turkisk yoghurt och färska jordgubbar ?
Hittade receptet här.