Kreolsk gryta
4 portioner
- 500 g kycklingfilé
- smör
- salt
- nymald peppar
- 200 g kryddig korv, till exempel chorizo
- 1 gul lök
- 1 röd paprika
- 1 msk vetemjöl
- 2 1/2 dl mellangrädde
- 2 dl vatten
- 1 1/2 msk kalvfond
- 1 tsk oregano
- 1 dl svarta oliver
- 1 dl cornichoner
- 1 dl syltlök
- 2 dl ris
Så här gör du
30 minuter
- Koka riset enligt anvisning.
- Skär kycklingfilén i tjocka skivor och bryn dem i smör i en stekpanna. Krydda med salt och peppar.
- Skiva korven, skär löken i klyftor och strimla paprikan.
- Fräs löken i smör i en gryta utan att den tar färg. Låt korven och paprikan fräsa med mot slutet.
- Strö över mjölet och rör om. Tillsätt grädde, vatten, fond och oregano och koka upp.
- Blanda ner kyckling, oliver, cornichoner och syltlök i grytan. Koka på svag värme under lock cirka 10 minuter. Smaka av grytan med salt och peppar.
Hittade receptet här.