4 kids and braids

Kreolsk gryta

Kreolsk gryta

4 portioner
  • 500 g kycklingfilé
  • 
smör
  • salt
  • nymald peppar
  • 200 g kryddig korv, till exempel chorizo
  • 1 gul lök
  • 1 röd paprika
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 1/2 dl mellangrädde
  • 2 dl vatten
  • 1 1/2 msk kalvfond
  • 1 tsk oregano
  • 1 dl svarta oliver
  • 1 dl cornichoner
  • 1 dl syltlök
  • 2 dl ris

Så här gör du

30 minuter

  1. Koka riset enligt anvisning.
  2. Skär kycklingfilén i tjocka skivor och bryn dem i smör i en stekpanna. Krydda med salt och peppar.
  3. Skiva korven, skär löken i klyftor och strimla paprikan.
  4. Fräs löken i smör i en gryta utan att den tar färg. Låt korven och paprikan fräsa med mot slutet.
  5. Strö över mjölet och rör om. Tillsätt grädde, vatten, fond och oregano och koka upp.
  6. Blanda ner kyckling, oliver, cornichoner och syltlök i grytan. Koka på svag värme under lock cirka 10 minuter. Smaka av grytan med salt och peppar.

Hittade receptet här.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.