God kväll eller god morgon!
Sent inlägg ikväll.
Idag har jag varit på återbesök hos läkaren. Fler prover väntar. Jag har haft turen att träffa en riktigt bra läkare. Det går fortsatt åt rätt håll känns det som och läkaren vill verkligen utesluta allt som kan uteslutas.
Ikväll har alla tjejer haft aktiviteter så det känns liksom som att kvällen bara försvann.
Idag tipsade jag om en ny maträtt på Instagram. Vi har bestämt oss för att äta minst en vegetarisk rätt i veckan. Idag testade jag något helt nytt. Vegetarisk pastagratäng. Alla tyckte det blev riktigt gott!
Enkelt att tillaga och tog lite drygt 25 minuter.
Många har frågat om receptet så jag tänkte dela med mig av det så att ni också kan testa!
500 g pasta okokt (typ penne)
1 gul lök
2 morötter
500 g Quornfärs
Vitlök 1klyfta
1 burk krossade tomater
1 Grönsaksbuljongtärning
Matlagningsgrädde 4 dl
riven ost 2 dl
salt och peppar
Sätt ugnen på 225°
Koka pasta nästan färdigt och lägg sedan i en ugnsform.
Skala och hacka lök. Skala och riv morötter grovt.
Hetta upp en stekpanna med margarin och fräs löken glansig. Tillsätt morötter och låt bli lite mjuka. Blanda i quornfärs, pressa ner vitlök, tillsätt krossade tomater och buljongtärning. Smaka av med salt och peppar.
Låt sjuda på svag värme medan du gör ostsåsen.
Häll grädde i en kastrull och låt sjuda upp. Rör ner riven ost och låt smälta ihop.
Smaka av med salt och peppar.
Blanda quornfärsröran med pastan och ostsåsen i en ugnsform. Ställ in i ugn ca 10 min eller tills gratängen har fin färg. Grundreceptet kommer från WW ViktVäktarnas app.
Serverade med isbergssallad och äppelbitar!
Nu är det dags att sova!
Först säsongsavslutningen. på Grand Hotel tittar ni också?
Sov gott!