4 kids and braids

Drömmigt inlägg om sommaren

God kväll torsdag!

Fick feber igår kväll. Kunde inte sova och sedan blev febern ännu högre idag. Soffhäng hela dagen. Trillingarna är lite rastlösa men har ändå lyckats hålla sig lugna nästan hela dagen. Dom hostar fortfarande helt galet. Värst på nätterna. Fick ett husmorstips igår. Skär upp en lök och häll på kokande vatten. Ställ sedan bredvid där du ska sova. Har ni några fler tips får ni gärna dela med er. Har testat de flesta hostmediciner genom åren och det känns inte som att någon riktigt hjälper.

Tänk att de har varit sjuka typ hela sportlovet. Tea mamma vi gör så mycket roligt annars så det gör inte så mycket. Tjejerna hade ju massa planer. Får ta dom planerna och dela upp dom på helgerna framöver.

Mollie hade träning och sedan har hon hängt med kompisar hela eftermiddagen och kvällen.

Vi började prata lite om våren och sommaren igår. Vi funderar på en resa nu i vår och kanske att det blir en Europa tur med bil och husvagn i sommar igen. Har ni börjat fundera eller har ni redan era semester bokad?

I somras bilade vi ner till Biarritz i Frankrike med husvagnen på släp.

Det va en helt fantastisk resa på alla sätt. Att ha sitt eget boende med sig.

Den här bilden är från en Camping i Calais.

 

Fotbolls VM och vi spelade in klipp på vägen. Har Samir att tacka få mitt konot ökade med med flera tusen när han delade ett av klippen!

Häng utanför husvagnen vid en camping nära Fort Boyard ni vet där de spelar in fångarna på fortet.

Som Tea uttryckte häromkvällen det är ju en Säther tradition att bila ner i Europa. De 2 tidigare resorna gick även de till Frankrike. I år funderar vi på Italien eller kanske Kroatien.

Blev ett litet drömmigt inlägg. Behövde det kände jag.

Nu ska jag bädda ner mig igen.

KRAM på er och ha en underbar kväll!

 

 

 

 

 

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Anna

    Vi funderar på att åka till rivieran i Frankrike, sedan upp igen via Italien och Schweiz, totalt 3 veckor. Roligt att ni är nöjda med att resa med barn och husvagn i Europa! Några bra tips? Våra barn är 13, 10 och 5 år.

    1. 4kidsandbraids

      Hej! Å låter som en underbar resa! Mitt tips är att ha gott om tid mellan de olika delmålen. Det tar mycket längre tid att åka med husvagn och det är inte så kul när det blir en tidspress. Vi hade kollat upp olika campingar under resans väg så att vi hade lite olika alternativ beroende på hur långt vi kom på en dag! Delar gärna med mig av fler tips! Tack för din kommentar 🙂

  2. Nat

    segt
    ja hosta känns som min andra hälft, har haft kronisk bronkit från 6 år till 20. Två av mina tre kids har förkylningsastma och hostar därför konstant nätterna igenom nästan hela vintrarna.

    Så här gör vi
    * använder inga hostmediciner, de har ändå så dålig effekt, istället är astmamedicin det som faktiskt funkar
    * inga mjölkprodukter nära läggdags då det förvärrar hosta
    * dricka rikligt med vatten för det gör hostan lösare
    * svalt nästan kallt i sovrummet
    * luftrörsvidgande vid behov, kortison är jätte bra men ska BARA tas vid behov
    * vid en kraftig hostattack brukar jag ge de stora barnen kokat vatten som fått bli lite svalare så att det är drickbart, inget i utan bara vatten
    * till de yngre eller äldre om de önskar så har jag alltid is i frysen som jag tar ut och krossar i en mixer och som de sedan får dricka. Iskallt vatten dämpar hostattack och bedövar halsen. Det krävs att man dricker endel men har väldigt god effekt

    I övrigt är det bara att inse att hosta sitter i ungefär 2-3 veckor efter en svår förkylning och för astmatiker ändå längre, det är bara att stå ut och tänka att det snart går över, men det är hemskt, men jag har typ accepterat hostan nu efter att ha delat liv med den sen barnsben

    kram och krya på er

    1. 4kidsandbraids

      TACK SNÄLLA DU! Har faktiskt gjort en printscreen och ska spara för eventuella hostattacker! Önskar dig en fin start på veckan! KRAM till dig

  3. Erica

    Jag har bilat ner till Italien/Kroatien 19 gånger i mitt liv. Första gången vi åkte var jag 5 år (är 26 i år). Skulle verkligen (!) rekommendera Gardasjön! Finns mycket campingar längs sjön 🙂 SUPERFINT! Och definitivt ett av mina favoritställen.