Det ljuva 40+ livet

Den stora dagen

Så inföll den stora dagen, Storasyster skulle äntligen ta sina efterlängtade hål i öronen.
Det gick inte att ta miste på hennes besvikelsen i torsdags när det visade sig att hårsalongen närmast oss hade sju-årsgräns för håltagning. Jag var förvånad och trodde först att det var en generell regel, men ringde till annan salong och fick bekräftat att så inte var fallet.

Idag klev vi så in i salongen utan åldersgräns och hon fick börja med att välja ut örhängen – ett par rosa blommor. Hon hoppade upp i stolen, öronen torkades med desinfektion och prickar ritades på öronsnibbarna, men där var det stopp. Storasyster, som normalt är världens modigaste, blev rädd och vågade inte. Inte ens när hon fick sitta i mitt knä. Storgråtandes lämnade hon salongen – Jag är en riktig fegis, bölade hon. Jag vågar nog inte ta hål förrän jag är 12 år! Jag försökte trösta genom att berätta att jag inte var speciellt modig när jag tog mina hål vid sjuårs ålder.



En stor tröst och räddningen var att köpcentret idag hade vårstyling. MakeUp Store fixade till rosa läppar, lila ögonskugga och lockar i håret. Det blev inte några hål i öronen, men en snygg vårstylad tjej.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Camilla

    Hon var modig som kom så långt och vågade erkänna att hon var rädd.

    Vilken tröst att bli stylad 😉 Inte fel det heller.