Äntligen helg igen och tid för stressfri tillsammansfrukost. Denna lördag la jag en hel del tid och kärlek till att göra äppelgröt inspirerad av ett recept från Linas matkasse. Här är min variant.
1 kg Ingrid Marieäpplen, 2 dl havregryn, lite salt, en kanelstång och ett par torkade aprikoser.
Gör så här:
1. Pressa alla äpplen utom två i en råsaftcentrifug.
2. Riv två äpplen
3. Blanda havregryn, 4 dl äppeljuice, ett rivet äpple, salt, kanelstång i en kastrull och låt koka ihop under ca 3 minuter.
4. Servera med rivet äpple, lite strimlad aprikos och mjölk.
Godare havregrynsgröt får man leta efter :).
Äppelgröt
Kommentarer
Lämna ett svar
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Nu ser jag ju vad det var ni gjorde! Måste nästan testa 🙂