Äpple & Kanelpannacotta
3 äpplen1/2 dl socker
2 tsk kanel
1 dl vatten
2 dl grädde
2 gelantinblad
Gör såhär:
1. Skär äpplen i bitar koka upp i kastrull tillsammans med vatten, socker och kanel.
2. Lägg gelantinbladen i blöt.
3. Låt puttra i 10 minuter. Mixa till grov puré med en mixerstav.
4. Blanda i grädden. Krama ur gelantinbladen och smält dem i blandningen under omrörning.
5. Håll upp i portionsformar och ställ in i kylskåpet och låt stelna.
Knäckkolaäpplesås
1 äpple1/2 dl socker
1/2 dl ljus sirap
1/2 dl vispgrädde
1. Dela äpplet i små bitar
2. Koka ihop socker, sirap och grädde och låt bubbla i ca 10 minuter till kolasås.
3. Blanda i äpplen och låt svalna.
4. Toppa pannacottan med kolasåsen.