Det ljuva 40+ livet

Dulce de leche pannacotta

Jag har verkligen fastnat för pannacotta. Det är så enkelt att tillaga och kan varieras i en mängd olika smaker. Den här är med kondenserad mjölk och turkisk yoghurt toppad med hallon och blåbärssylt.

pannacotta dulce de leche

Dulce de leche pannacotta

(10 portioner)
2 dl vipgrädde
1 burk sötad kondenserad mjölk
1 vaniljstång
3 dl turkisk yoghurt
3 gelantinblad
150 g hallon
150 g blåbär
1 dl gelésocker
125 g färska hallon till dekoration
ev florscker

1. Lägg gelantinbladen i blöt.
2. Koka upp grädde, kondenserad mjölk och innehållet i vaniljstången.
3. Ta av från värmen, krama ur vattnet ur gelantinbladen och rör ner dem tills de smälter.
4. Häll i yoghurten och rör om till det blir en slät smet.
5. Fördela i 10 portionsformar.
6. Låt stelna i kylskåp.
7. Lägg blåbär, hallon och gelesocker i en kastrull och koka upp under omrörning.
8. Fördela sylten över den stelnade pannacottan och kyl lite till.
9. Dekorera med färska hallon och florsockersnö.
10. Njut!

pannacotta dulce

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.