På Lillasysters kalas serverades glassmuffins, enkelt och festligt! Ok, de kräver sina timmar i frysen och kan inte slängas ihop på en kvart.
Gör så här:
Tillred kladdkakssmet och lägg mindre än 1 msk smet i varje form. Grädda! Tänk på att det går väldigt snabbt 5 minuter ungefär.
Låt svalna och ställ in i frysen.
Vispa Arlas Mjukglass enligt instruktion på paketet och frys i tre timmar.
Ta fram ett paket glass i valfri smak och låt mjukna i rumstemperatur.
Plocka fram muffinskladdkakorna, lägg tillbaka i muffinsplåten och skopa upp glassen till kanten. Jämna till och ställ in i frysen en timme eller två.
Vispa den frysta mjukglassmeten och häll upp i spritspåse.
Toppa glassmuffinsen med mjukglass och ställ åter in i frysen ett tag, så att de inte smälter så snabbt vid servering.
Låt barnen själva pynta med strössel och sås – njut.
P.s Kladdkakan tinar efter ett tag, men är hård i början.
Glassmuffins
Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.