Advent och glöggmystiderna närmar sig med stormsteg. Vad passar bättre att bjuda på än dessa smarriga och enkla saffransmuffins?
-
1. Mandelmassa: Skålla 200g mandel och 2 bittermandlar, kör i en mixer till fint mjöl.
-
2. Tillsätt 3 dl florsocker, 1/2 äggvita och 2 tsk vatten och rör ihop till en deg. Lägg åt sidan och börja med muffinsen.
-
3. Vispa 2 ägg med 2 dl socker poröst.
-
4. Vänd försiktigt ner 3 dl siktat vetemjöl, 2 tsk bakpulver, 0,5 g saffran, 50 g smält smör och ev en liten skvätt mjölk.
-
5. Rör ihop till en jämn smet och klicka ut smet till ungefär hälften i 12 muffinsformar.
-
6. Tryck ner en liten boll mandelmassa i smeten och klicka ut resten av smeten så att bollen täcks.
-
7. Grädda i 12 minuter på 225 graders värme.
-
8. Spritsa gärna lite kristyr som dekoration.