Jag älskar frukt i maten. Gärna apelsin, ananas och mango. Tyvärr får jag inte medhåll från sambon och det blir väldig sällan som mat innehållandes frukt tillagas hemma hos oss. Men när sambon är borta passar jag på och den här rätten är en favorit. Det gäller bara att få tag på en perfekt mogen mango.500 g kycklingfilé
1 burk kokosmjölk
2 dl kycklingbuljong
1 vitlöksklyfta
en liten purjolök
1 gul paprika
1 röd paprika
1 msk curry
1 mogen mango
1/2 dl mango chutney
saft från 1 lime
rapsolja
salt & peppar
Hacka vitköksklyftan, dela kycklingfilén i mindre bitar/strimlor och strimla purjolöken. Bryn vitlök och kycklingfilé i rapsolja tillsätt curryn och purjolök. Häll i kokosmjölk och kycklingbuljong låt småputtra så att vätskan reduceras något. Skär paprikorna och mango i mindre bitar under tiden. Lägg i paprika, limesaft, mango chutney och puttra i ca 5 minuter.
Smaka av med salt och peppar. Tillsätt mangobitarna. Servera med ris och njut.
Mangokokoskyckling
Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.