Min svärfar är en mästare på att slänga ihop den här potatissalladen lite efter divisen man tager vad man haver, och själv hade jag inte kommit på tanken att blanda alla dessa ingredienser. Men det är verkligen ”a match made in heaven”. Till vår stora husinvigningsfest gjorde jag en variant och här är ett recept som räcker till 60 personer (när det serverades kallskuret till)
7 kg kokt kall potatis i mindre bitar
2 kg strimlad isbergssallad
2 burkar smörgåsgurka skuren i små bitar (ca 800 g avrunnen gurka)
700 g majonnäs
1 liter god olivolja
600 g riven lagrad ost
5 dl grovhackad bladpersilja
24 kokta ägg i mindre bitar
6 mellanstora hackade rödlökar
lite rödlökringar och cocktailkapris som dekoration
Sedan kan man t.ex. slänga i oliver, citron, rädisor och annat man gillar…
Blanda alla ingredienser och rör om väl. Rör gärna ihop den dagen innan potatissalladen ska serveras. Då blir den extra smakrik och god. Dekorera med kapris och rödlök.
Min nya blogg hittar du på www.womsa.se/40plus och jag kan utlova mer frekventa inlägg.
Följ gärna med mig dit för pyssel, recept, foton och min vardag.
Följ även gärna min blogg med Bloglovin’ så missar du inte några inlägg.