Det ljuva 40+ livet

Blåbärsglasspinnar

pinnglass

Blåbärsglasspinnar

    3 dl blåbär
    2,5 dl mjölk
    1 dl grädde
    1/2 tsk vaniljpulver
    2 äggulor
    1,5 dl socker

Mixa blåbären grovt med en stavmixer. Koka upp tillsammans med 0,5 dl socker under omrörning. Ta kastrullen av plattan. Häll upp mjölken i en annan kastrull, lägg i vaniljpulver värm upp så att det sjuder (inte kokar). Ta kastrullen av värmen. Vispa äggulor och 1 dl socker pösigt och blanda i den varma mjölken. Ställ kastrullen på värmen igen och låt sjuda under omrörning till smeten uppnått lite tjockare konsistens. Ta kastrullen av värmen, blanda i blåbärsmixen och vispa slutligen i grädden. Låt smeten svalna och ställ sedan in i kylskåp så att den blir riktigt kall. Kör glassmeten i glassmaskin enligt tillverkarens instruktioner.
Sleva upp i glasspinneformar och tryck i en glasspinne i varje och frys minst en timme. Häll upp det som blir över i en tätslutande förpackning och frys minst en timme.

pinnglass2pinnglass3
Min nya blogg hittar du på www.womsa.se/40plus och jag kan utlova mer frekventa inlägg.

Följ gärna med mig dit för pyssel, recept, foton och min vardag.
Följ även gärna min blogg med Bloglovin’ så missar du inte några inlägg.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.