Det ljuva 40+ livet

Jordgubbs & basilikalemonad

Men. Mums så god och läskande den här blandningen blev. Just nu är det bra pris på jordgubbar i många affärer, inte svenska förvisso men de spanska är förvånansvärt smakrika och man får hålla till godo med dem i väntan på sommaren. Basilika och jordgubbar är en mycket trevlig kombination.

jordgubbsbasilikalemonad_ingredienser

Jordgubbs & basilikalemonad

ca 1 liter

  • 500 g jordgubbar
  • 1 kruka basilika
  • saft och lite skal från 2 citroner
  • 1 liter vatten
  • 2 dl socker
  • Koka upp 3 dl vatten och 2 dl socker. Rör om så att sockret löser upp sig. Lägg i 250 gram skivade jordgubbar och låt koka i 10 minuter. Ta av från värmen och lägg i 1 dl basilikablad. Ställ kastrullen svalt och låt blandningen stå och dra ett par timmar. Pressa citronerna. Blanda med citronsaften med jordgubbssockerlagen. Sila bort jordgubbar och basilika. Skär upp 250 g jordgubbar i bitar och lägg i en kanna tillsammans med resterande basilikablad och massor av is. Häll i jordgubbsblandningen och fyll upp med ca 7 dl vatten. Servera.

    En glimt sommar så här under påskledigheten som inte ser ut att bjuda på något vidare vårväder.

    Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

    Kommentarer

    Lämna ett svar

    Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.