Men. Mums så god och läskande den här blandningen blev. Just nu är det bra pris på jordgubbar i många affärer, inte svenska förvisso men de spanska är förvånansvärt smakrika och man får hålla till godo med dem i väntan på sommaren. Basilika och jordgubbar är en mycket trevlig kombination.
Jordgubbs & basilikalemonadca 1 liter
Koka upp 3 dl vatten och 2 dl socker. Rör om så att sockret löser upp sig. Lägg i 250 gram skivade jordgubbar och låt koka i 10 minuter. Ta av från värmen och lägg i 1 dl basilikablad. Ställ kastrullen svalt och låt blandningen stå och dra ett par timmar. Pressa citronerna. Blanda med citronsaften med jordgubbssockerlagen. Sila bort jordgubbar och basilika. Skär upp 250 g jordgubbar i bitar och lägg i en kanna tillsammans med resterande basilikablad och massor av is. Häll i jordgubbsblandningen och fyll upp med ca 7 dl vatten. Servera.
En glimt sommar så här under påskledigheten som inte ser ut att bjuda på något vidare vårväder.