Det ljuva 40+ livet

Tandutsikt

officeview– Mamma, jag vill egentligen inte säga det här, men du har väldigt fula tänder.

Tjejerna har nu varit på 7 respektive 9-års kontroll hos tandläkaren. Båda tycker att det är kul att gå till tandläkaren och jag hoppas innerligt att det förblir så.

Själv tyckte jag att det var en hemsk upplevelse att gå till tandläkaren och jag hade verkligen ont i magen när jag skulle dit. Så som det gick till i slutet av 70-talet och i början av 80-talet går det tack och lov inte till längre.
Då jag vägrade att vara stilla i stolen och öppna munnen blev jag fasthållen av flera vuxna. De stoppade in en kloss i munnen så att jag inte kunde stänga den. En kanske inte allt för pedagogisk metod.
Jag hade mycket karies som barn och har lagat alla mina 6-årständer och en himla massa fler sedan dess.

Mina tjejer har fina tänder och inga hål. För storasyster var det premiär för röntgenbilder den här gången och hon tyckte att det var spännande att se dem på dataskärmen, men det gjorde lite ont att ha plåtarna i munnen.

– Mamma, jag menar alltså att du har så mycket grått i tänderna och det är inte fint. Lillasyster borstar tänderna noga efter att ha kikat på mina tänder. För de är i alla fall bra exempel på vad som kan hända om man slarvar med tandborstningen.

– – –

Bilden är utsikten från mitt kontorsfönster. Det är vinter i Stockholm igen och idag har jag köpt längdskidor. I helgen ska det bli åka av.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Essie

    Stor igenkänning på det, avskydde tandläkaren, och hade massor med hål. Amalgam. Ngn obalans i saliven. Så inte så vackra nu. Är glad mina barn också har fina tänder, supernoga m dem.