Det ljuva 40+ livet

Smörbakad torsk med ägg & dillsås

Fina fisken som åts med god aptit, att komma ihåg och göra en annan gång när fiskinspirationen tryter.

torsk

Smörbakad torsk med ägg & dillsås

  • 400 g torskfilé
  • 1 liter vatten
  • 100 g salt
  • 200 g brynt smör
  • 2dl fiskbuljong
  • 2dl creme fraiche
  • 3 kokta hackade ägg
  • 4 kvistar hackad dill
  • salt & peppar
  • Blanda vatten och salt till saltet löst sig. Rimma torsken i fem minuter i saltlösningen. Ta upp torka av och lägg över i en ugnsfast form. Håll över allt brynt smör och baka i ugn på 125 grader i ca 20 minuter tills fisken är 40 grader i mitten. Koka upp fiskbuljong och creme fraiche, låt puttra i ett par minuter. Rör i dill och hackat ägg. Smaka av med salt och peppar. Ta upp torsken och fördela den i till fyra portiner. Häll såsen över den bakade torsken. Toppa med lite brynt smör. Servera med kokt potatis.

    Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

    Kommentarer

    Lämna ett svar

    Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.