Igår, den 12e mars, på självaste ”Alla Korvars Dag” slog tredje upplagan av Korvfestivalen upp portarna på Nacka Strandsmässan.
Jag och äldsta dottern besökte Korvfestivalen på eftermiddagen när det värsta folkstormen hade lagt sig.
Vi började med att testa utbudet för barn vilket vi hittade längst in i lokalen där lugnet och ljudnivån var behaglig. Dottern högg genast in och gjorde sin egen korv. Hon fick tips och hjälp med smaksättningsförslag.Basen till korven bestod av blandfärs kryddad med salt, peppar, lök och mozarella. Korven stoppades med hjälp av elever från Ester Mosessons gymnasium.
Ser fram emot att prova den så fort korvsuget kommit tillbaka. Efter korvtillverkningen gav vi oss på att provsmaka alla utställarkorvar för att lägga vår röst på favoriten. Det var många att gå igenom och det ska erkännas att vi nästan föråt oss.
Korven som vi gillade bäst och som våra röster föll på var Lindvalls korv med västerbottenost och Sorunda korvfabriks med en lite annorlunda och oväntad kombination av morot, lime och chili.
Vi provade på att sätta ord på smaker vilket inte var så lätt. Två forskare från Chalmers vill vara med och ta fram ett smakspråk för livsmedelsindustrin likt vinets som alla förstår.
Fullstoppade med både korv och matnyttig information lämnade vi efter några timmar korvmässan mätta och belåtna.