På familjens topplista över middagsrätterna vecka 1 hamnade denna på prispallen. Grundreceptet (länk) saxades ur ”Mersmak”, men modifierades en aning eftersom vi är väldigt förtjusta i sås.
4 fjärilskotletter
50 g smör
0,5 tsk svartpeppar
1 tsk salt
70 g färsk spenat
1 dl grädde
Avokadosallad:
1 tärnad stor avokado
200 g delade cocktailtomater
100 g fetaost
1 msk olivolja
Rotsakssmos:
500 g potatis
250 g morötter
250 palsternacka
50 g smör
1 dl mjölk
1 tsk salt
Gör så här:
Skala och koka potatis, morötter och palsternackor delade i mindre bitar i saltat vatten.
Lägg avokado och tomat i en skål. Bryt små bitar av fetaosten och vänd ner försiktigt. Ringla över olja.
Mosa rotsakerna och tillsätt smör, mjölk och salt. Vispa moset fluffigt.
Krydda kotletterna med nymalen peppar. Hetta upp en stekpanna och stek köttbitarna i smör, 3-4 min per sida. Salta. Häll i grädden och lägg spenaten i stekpannan. Klart att servera när spenaten bara sjunkit ner något.
Familjens omdömen:
Rotsaksmoset var jättegott!
Avocadosalladen en blandning av salt, krämigt och sött – mums!
Saftigt goda kotletter och spenaten kändes nyttig.
Spenaten var inte god annars var det gott.