Vi bor med naturen in på knuten och nu äntligen kan man börja ta vara på allt den har att erbjuda. Nässlor t.ex. de vill man ju inte gärna ska få fäste i trädgården och då kan man ju förena nytta med nöje. Frisk luft och ingredienser till middag. Rensa och ta vara på bladen. Mina barn tycker att nässelsoppa är jättegott och så är det enkelt att göra också när man väl har plockat bladen.
Busenkla nässelsoppan
4 portioner-
2 liter nässelblad
1 liter vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
1 msk maizena
1 dl creme fraiche
salt & peppar
Skölj nässelbladen. Koka bladen i hälften av vattnet och låt koka i 5 minuter. Mixa soppan slät med en mixerstav. Tillsätt resten av vattnet och buljongtärningarna. Red av med maizena utrört i lite vatten. Rör i creme fraiche. Koka i 10 minuter. Salta & peppra efter smak. Servera med en ostsmörgås.