Lillsyster har fått upp ångan vad det gäller att baka. Här är ett favoritrecept på äpple och kanelcupcakes som hela familjen älskar. De är helt enkelt jättegoda!
Äpple & kanelcupcakes
12 stycken
- 120 gram rumsvarmt smör
1,5 dl socker
2 ägg
2 dl mjöl
1/2 tsk bakpulver
1 tsk kanel
2 små äpplen i bitar
Vispa smör och socker krämigt och poröst. Rör ner ett ägg i taget. Blanda mjöl, bakpulver och kanel i en separat bunke. Vänd ner mjölblandningen i smörblandningen. Tillsätt äpplebitarna sist. Klicka upp smeten i 12 formar. Grädda på 200 grader i 15-20 minuter.
Kanelfrosting
-
50 gram rumsvarmt smör
100 gram philadelphiaost
1 tsk kanel
3 dl florsocker
Vispa smör och ost krämigt. Blanda i kanel. Rör i florsocker lite i taget till önskad fast spritsbar koncistens. Lägg i sprits. Förvara i kyl till cupcakesen svalnat.
Foodstylingen har Lillasyster också stått för. Tyvärr sjöng mirabellblommorna på sista refrängen så det var svårt att hålla dem intakta.