Att bo som vi gör med naturen in på husknuten med allt vad den har att erbjuda är verkligen en ynnest och jag älskar det.
Efter en hektisk dag på jobbet är det verkligen skönt att efter hemkomst svida om för att sedan ta ett par steg rakt ut i svampskogen. Vilken svampskatt det finns där ute nu. Trattkantareller, gula kantareller och taggsvamp är de jag känner igen och som plockas.
Här är krämigt och enkelt middagsrecept på svamptemat. Min tolkning av Pontus Frithiofs grundrecept.
Kungliga ägg med kantareller & västarbottenost
4 portionerFördela västerbottenosten i 4 ugnssäkra portionsformar. Vispa ihop grädde, ägg, äggula. Krydda med salt och peppar. Häll äggsmeten över osten i de fyra formarna. Grädda formarna i ca 30 minuter på 120 graders värme tills äggstanningen satt sig.
Skär svampen i mindre bitar. Stek i ett par droppar olja på hög värme till svampen har förångats på all vätska. Fortsätt steka till de fått fin färg. Tillsätt en klick smör och stek med löken. Krydda med salt & peppar.
Strö över gräslök i portionsformarna och fördela svampen. Ät och njut en lite lyxigare äggröra :).
Gårdagens golfrunda, om någon undrar, gick tillslut åt skogen, men började riktigt bra. Ömsom vin ömsom vatten alltså, så som det är med golf. Vi hade vinnaren i vår boll som lyckades skrapa ihop hela 44 poäng, och för honom funkade allt.
Jag förlorade även den interna tävlingen mot sambon, så nu åker jag på att massera honom i sju dagar. Dock kom vi inte överrens om hur länge.