Jag har experimenterat lite bland grytorna hemma. Det brukar inte vara så populärt, det ska helst vara gammalt och beprövat, men just den här rätten fick finfina betyg av familjen. Som fiskpinnar fast med fisk! Asiatiskt ströbröd Panko ger en härligt krispig yta och kombinerat med Salmalax – då är det svårt att misslyckas.
Salmanuggets med äppelcurrykeso och bönsallad
500 g SALMA lax1 ägg
1 msk Santa Maria Seafood & Fish
salt & peppar
2 dl Panko ströbröd
Skär laxen i lagom stora bitar. Vispa upp ägget och blanda i kryddorna. Häll upp panko i ett fat med höga kanter. Doppa laxen i ägget, se till att det kommer ägg på hela biten. Doppa sedan i panko, alla sidor. Stek i mycket smör och rapsolja tills bitarna fått fin färg – ca 1 minut på varje sida.
Äppelcurrykeso
250 g keso
1/2 msk Santa Maria Mango Curry
1 äpple i små tärningar
1/2 finhackad rödlök
Blanda alla ingredienser och låt stå och dra.
Bönsallad med ananas
1 förpackning blandade bönor 400 g
1/2 finhackad rödlök
1/4 färsk ananas i små bitar
1 msk olivolja
1 msk balsamvinäger
salt & peppar
Blanda alla ingredienser.
Severa eventuellt också med klyftpotatis.