Idag vaknade vi upp till ett vitt landskap. Under natten hade det snöat ganska rejält, åtminstone tillräckligt för att täcka det mesta i halvtung kramsnö, vilket inte mottogs med jubel av någon i familjen.
Testveckan av Tastelines barnkasse går vidare.
Dagens rätt: Prinsessans laxbiffar med dipp och gurksallad.
Här är receptet:
Laxbiffar
400 g laxfilé
200 g skalade räkor
1 ägg
1 msk riven ingefära
saft från 1/2 lime
2 krm chiliflakes
svartpeppar & salt
Blanda alla ingredienser i en matberedare och mixa till en slät konsistens. Forma små biffar av färsen. Stek biffarna på båda sidor i olja och smör på medelvärme så att de få fin färg. Lägg över i en ugnsfast form och sätt in i ugnen på 175 grader i 10 minuter.
Gurksallad
1/2 gurka
1 broccolihuvud
1/2 citron
Skölj och delar broccolihuvudet i små buketter, fräs dem i lite olja i stekpanna tills de får fin färg. Salta & peppra. Dela gurkan och gröp ur kärnorna, skär upp i halvmånar. Pressa över citronsaft.
Dipp
2 dl Creme fraiche
saft från 1/2 lime
svartpeppar & salt
Blanda alla ingredienser. Jag valde att tillsätta lite honung, för den blev väldigt syrlig.
Servera med kokt ris.
Även detta recept tog längre tid att tillreda för oss än de beräknade 30 min.
Den här rätten gick inte hem hos familjens två yngsta. Inte ens namnet kunde locka barnen till att ta en tugga till av laxbiffen och då är de normalt inte särskilt kräsna med maten. Vi vuxna tyckte att laxbiffarna var riktigt goda och att de hade en fin smak. Däremot tyckte sambon att det blev torrt att bara äta ris med lite dipp till. Någon form av sås stod på önskelistan där.