Vi har nöjet att vara testpatrull till Tastelines barnkasse den här veckan. Igår kom leveransen från mathem.se lagom till vi alla var hemma från jobb och skola. Åh, vad underbart att slippa tänka ut kvällens middag i alla fall i fem dagar.
Dagens middag: Pelles pannbiffar, fick höga betyg av hela familjen. Det tog lite längre tid än de 30 minuter som var beräknade, men det var det värt.
Här är receptet från Tasteline:
400g kalvfärs
4 äggulor
2 dl grädde
1 tsk salt
3 krm vitpeppar
1 dl ströbröd
smör
Tillbehör: potatis, sugersnaps,skirat smör, lingonsylt.
Sätt ugnen på 150 g. Koka potatis.
Lägg väl kyld kalvfärs i en matberedare tillsammans med äggulor och kryddor. Mixa färsen en stund. Tillsätt grädden försiktigt i en fin stråle medan mixern fortfarande går. Blanda väl men inte för länge så att färsen blir varm, för då kan den spricka. Doppa händerna i kallt vatten och forma biffar. Lägg biffarna i ett fat med hälften av ströbrödet och strö över resten. Stek biffarna i lite smör tills de har fått en fin stekyta. Efterstek i ugnen tills de är genomstekta och fluffiga.
Servera med kokt potatis, sugersnaps och skirat smör.
Pelles pannbiffar
Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.