Det ljuva 40+ livet

Äpple & Kanelpannacotta med knäckkolaäpplen

åpplepannacotta

Äpple & Kanelpannacotta

3 äpplen
1/2 dl socker
2 tsk kanel
1 dl vatten
2 dl grädde
2 gelantinblad

Gör såhär:
1. Skär äpplen i bitar koka upp i kastrull tillsammans med vatten, socker och kanel.
2. Lägg gelantinbladen i blöt.
3. Låt puttra i 10 minuter. Mixa till grov puré med en mixerstav.
4. Blanda i grädden. Krama ur gelantinbladen och smält dem i blandningen under omrörning.
5. Håll upp i portionsformar och ställ in i kylskåpet och låt stelna.

Knäckkolaäpplesås

1 äpple
1/2 dl socker
1/2 dl ljus sirap
1/2 dl vispgrädde

1. Dela äpplet i små bitar
2. Koka ihop socker, sirap och grädde och låt bubbla i ca 10 minuter till kolasås.
3. Blanda i äpplen och låt svalna.
4. Toppa pannacottan med kolasåsen.

pannacotta äpple kanel

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.