Takstolarna och takåsen är sedan länge på plats på vår tillbyggnad, så det var verkligen hög tid för en taklagsfest. Vad passar bättre vid ett sådant tillfälle än ölburkskyckling?
Mellan skurarna i solsken testade vi att grilla en färdigkryddad BBQ Beer Can Chicken från Kronfågel. Det var superenkelt, men kräver en viss planering.
1. Lägg glödande gråaktiga briketter på efter kanterna på en grill med lock.
2. Ta en ölburk, öppna och drick upp/häll ut hälften av ölen. Lägg gärna i lite färska kryddor och öppna locket lite extra med en konservöppnare.
3. Trä en färsk kyckling över ölburken. Färdigkryddad eller naturell med egen kryddning.
4. Ställ kycklingen mellan kolbäddarna, stick en termometer i ena låret. Sätt på locket.
5. När temperaturen är 80-82 grader är kycklingen klar.
All öl hade dunstat av in i kycklingen.
Mmmm, den blev så saftig och god. Alla i familjen åt med god aptit.
Det här kommer vi absolut att göra igen. Så enkelt om man bara lägger in i planeringen att tillagningen tar lite mer än en timma plus tiden det tar att få den perfekta glöden. Nästa gång provar vi en naturell kyckling med egen rub.
Tack Spot & Tell och Kronfågel – för en ny kulinarisk upplevelse.