Lakritsmuffins
2 ägg
1,5 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 msk mörkt muskovadosocker
2 tsk lakritspulver
50 g smält smör
2 msk mjölk
glassås med saltlakritssmak
ca 24 hallon
Hallon & Lakritstopping
50 g smör
200 g färskost
3 dl florsocker
2 tsk lakritspulver
150 g passerade hallon
Gör så här
1. Muffins: Sätt ugnen på 200 C
2. Vispa ägg och strösocker poröst.
3. Sikta i mjöl, bakpulver, vaniljsocker, lakritspulver och muskovadosocker, smält smör och mjölk
4. Rör försiktigt ihop blandningen till en jämn smet
5. Klicka ut 1 msk smet i 12 formar
6. Kläm ut 1 tsk glassås och tryck ner 2 hallon i smeten
7. Fördela resten av smeten i formarna
8. Grädda i ca 12 minuter mitt i ugnen tills de har fått fin färg
9. Topping: Vispa smör och ost fluffigt
10. Tillsätt florsocker och fortsätt vispa
11. Rör ner hallon och lakritspulver
12. Spritsa ut över muffinsen när de har svalnat
Det där låter ju hur gott som helst. Och det bästa av allt? Gör jag dom är de mina allihop 😉 ingen annan tycker om lakrits!
http://fototrillian2013.blogspot.se/