Hipp hurra på din fem och ett halvt årsdag! För första gången firade vi ”och ett halvt”. Inte så storslaget, men ändå…
Tyvärr var den röda karamellfärgen slut i affären idag, för jag hade en vision om rosa frosting. Istället fick de bli utan färgämnen.
Här kommer receptet på vanilj och halloncupcakes med philadelphiafrosting. Inspirerat av Leila Lindholm.
- Sätt ugnen på 200 grader (varmluft).
- Vispa 2 ägg, 1,5 dl strösocker och 2 tsk vaniljsocker poröst.
- Rör ner 100 g smält smör, 2 dl mjölk.
- Blanda 4 dl vetemjöl, 2 tsk bakpulver och ett uns salt och rör ner i smeten.
- Placera ut 24 små pappersformar på en plåt.
- Fyll dem med smet och hallon.
- Grädda i mitten av ugnen cirka 5-8 minuter eller tills de är gyllenbruna och ”torra” inuti.
Frosting:
- Vispa 50 g rumsvarmt smör med 100 g philadelphiost och 3 dl florsocker till en fluffig smet. (+lite karamellfärg)
- Fyll en sprits och dekorera de avsvalnande muffinsarna. Pynta med strössel eller snygga kreationer av sugar paste.
Haha ja det är viktigt med halva år 🙂
Grattis finaste E från faster <3
goda cup cakes oxå:) dags snart att komma å hälsa på tror jag! 🙂
Hon fick sin 5½ dag firad. Vad gulliga ni är.
Hoppas ni hade en trevlig kväll!
Kram