Nettan

Familjesemester på Sunwing Kallithea

Själva blir vi hemma den här sommaren då maken ska gå på körskola under semestern, så jag kan bara drömma mig bort. Men sitter ni själva hemma och funderar på var ni ska åka så kan jag rekommendera er att se om det finns någon resa över till Sunwing Kallithea Beach på Rhodos.

Jag var där på studiebesök för 2 år sedan och fastnade verkligen för hotellet, det är ett stort hotell men uppdelat i 5 olika områden vilket gjorde att det ändå inte uppleves så stort som jag trodde innan jag kom dit. Närheten till Rhodos stad gillar jag också, på ca.10 minuter och under en hundra svenska kronor så är ni inne i Rhodos stad, perfekt att ta sig in till kvällen för lite shopping och middag.

Flera delar är nyrenoverade och mycket fina hotellrum, föll verkligen mig i smaken.

IMAG0110 IMAG0114_BURST002_COVER

Huvudbyggnaden som är ganska så stor, precis intill finns ett stort poolområde. I huvudbyggnaden hittar i även restaurang, scen med underhållning för hela familjen och reception.

Straxt nedanför så finns det en fin strand.

IMAG0098 IMAG0099

 

Hotelldelen Poseidon, som enligt reseledaren är den lite lugnare delen. Här valde många som åkte utan barn att bo, en helt magisk havsutsikt har dom! Så det är inte enbart barnfamiljer Sunwing riktar sig emot, även om stort fokus ligger på familjeaktiviteter. Vi mötte ett ungt par utan barn på en båtutflykt vi gjorde, de bodde på Sunwing och var jättenöjda.

IMAG0097

 

Hotelldelen Triton som jag fastnade för direkt! Längst ned i hotellområdet, närmast stranden, nästan alla lägenheter har havsutsikt, stora, ljusa nyrenoverade rum, flertalet av rummen har direkt access till delad pool.

IMAG0102 IMAG0101 IMAG0100IMAG0108

Området ovanför heter Helios och har ett eget poolområde, här finns många Happy Baby lägenheter som är perfekta om man åker med småbarn. I de lägenheterna hittar ni bland annat babysäng, paraplyvagn, skötbädd, potta, babysitter, matstol m.m.  Städning och diskning varje dag och dessutom ligger lägenheterna längst ned med en stor inhägnad terrass där det även finns solsängar.

IMAG0104IMAG0103 IMAG0105

 

Som på alla Sunwing så hittar ni bland annat barnklubb med Lollo och Bernie, olika träningspass, möjlighet att köpa till måltider (allt från endast frukost till All inclusive) och alla barn under 12 år äter gratis, strandläge, WiFi, för det mesta även direkttransfer vilket jag tycker är toppen! Även oftast möjlighet att checka in bagaget direkt på hotellet vilket även det är supersmidigt.

Vill man se lite mera av ön så finns många utflykter att välja mellan, även smidigt att ta sig runt ön med hjälp av hyrbil eller buss. Precis utanför hotellet fanns en hyrbilsfirma och taxistation. Har även för mg att det fanns en busshållplats. Kan verkligen rekommendera er att besöka Lindos och ta en dag till havs, självklart bör man även besöka Rhodos stad och speciellt gamla stan. Lindos kan dock vara lite bökigt med vagn, men är man bara beredd på det så löser det sig, vi hade paraplyvagn med oss när vi var där men den fällde vi ihop och bar upp för de små slingriga kullerstensgångarna 😉

Det var på det här hotellet som de spelade in Sune i Grekland, så blir ni nyfikna på hotellet och vill se mer av det så kan ni alltid kika på filmen 😉 Lovar att ni kommer få mersmak!

Hotellet ligger på östra sidan av ön och där blåser det lite mindre, här är det även lite mindre vågor än på västra delen. Så den här sidan av ön passar barnfamiljer något bättre som vill spendera tid på stranden och bada i havet.

Vill ni bo längre ned på ön så har jag en annan favorit ni kan läsa om HÄR

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Lina

    Älskar det hotellet oxå 😉 så härligt! Vi skulle åkt dit i sommar men sen blev vi bjudna på bröllop så bokade om till Turkiet! Riktigt bra här oxå! Trevlig sommar! Kramar