hejhejvardag

Att vara väldigt väldigt väldigt tröööött…

Loppi-bloggaren Nina gjorde en härlig ärlig lista och punkt nummer 7 fick mig att minnas några tillfällen när jag var så fruktansvärt trött, en period när Maja inte sov alls på nätterna och allt var som en dimma…

Jag hade handlat mat och hunnit gå vidare till butiken bredvid och såg på håll mina varor ligga kvar på bandet där borta vid matbutiken. Kassan släkt, folk borta.
”Oj då. Jag glömde alla mina varor därborta…” säger jag sömnigt till kvinnan i butiken jag står i. Hon skrattar till lite tveksamt och tittar bort mot varorna och sedan på mig. Det var liksom inte lite mjölk och bröd, det var varor som sedermera fyllde två hela kassar som låg där borta och väntade. Jisses…

sömnbrist

 

Har ni gjort några konstigheter i sömnbristens namn?

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Sandra

    Skulle ha en visp, öppnade lådan och vad ligger i min kökslåda? 3 kotletter i en plastpåse. Hmm… när fan köpte jag kotletter senast? Visst ja, förra veckan… Inte konstigt att det luktade udda i köket.
    Och visst är det hur lätt som helst att ta blanda ihop en kökslåda med frysen…

  2. Nikki

    Åh underbart! Har läst allt högt för maken och vi har skrattat med igenkänning. Mitt eget exempel rör bilkörning.
    1. Jag ska på ett jobbmöte under föräldraledigheten, utan barn och allt. Sätter mig i bilen och sen händer inget mer. Hur kör man bil? Hur. Gör. Jag. För. Att. Starta? *Does not compute*. Jag fattar verkligen inte hur jag ska göra utan får lomma in igen, nedslagen och ledsen. En halvtimmes tupplur senare har körkortspolletten trillat ned igen och jag klarar av att köra till jobbet.
    2. Efter en hemskt dålig natts sömn får jag den smarta idén att bebin och jag ska åka till ett köpcenter, mindre än tio min bort med bil och jag har kört vägen säkert hundra gånger tidigare. Givetvis missar jag avfarten. Jag svär lite och hittar en annan väg där jag borde kunna hitta ett ställe att vända på. Efter att ha kört ett tag på den nya vägen inser jag att jag nog borde ha vänt men var och varför? Varför sitter jag i bilen? Vart skulle vi och var i h**vete är vi nu? Det slutar med att jag får stanna bilen och andas lugnt en stund innan jag minns var vi skulle. Usch, jag borde verkligen inte kört bil en sån dag. Efter lång period med sömnbrist var väl min förmåga att bedöma min egen trafiksäkerhet satt ut spel som min förmåga till det mesta annat, tyvärr.

  3. Emelie

    Jag kan somna medan jag läser för min 3-åriga dotter (obs! ej godnattsaga, utan mitt på dagen!). Läser en mening, allt långsammare, och lagom till punkten somnar jag till. Bara för att rycka till, vakna och försöka hitta tillbaka till rätt ställe och fortsätta. De gångerna brukar hon tröttna ganska snabbt på att lyssna

  4. Linda

    Tog tre försök att göra en kopp te. Igår höll jag på att sätta in vattenkokaren i mikron och idag fick jag tesmulor i koppen från lösteet så jag hällde ner dom tillbaka i burken. Inser när jag häller att jag redan satt suketter så dom for ner i lösteet. Skulle göra en ny kopp och när jag häller på vattnet flyter det upp 6 suketter, har alltså sockrat två gånger. Nu blir det slut på nattammandet och mer nattsömn!

  5. Annamaria

    Stressad med att göra gröt till barnet som är gnällig och sen stressätit upp den själv ståendes bredvid förvånat barn i barnstol. Kokat broccoli i vattenkokaren och efte att ha letat hur länge som helst var jag kan ha lagt broccolin. Upptäcktes först när jag skulle göra kaffe:-)

  6. A

    Glömt min son på öppen famn.
    Usch var så trött
    Han låg på golvet medan jag packade ihop skötväska etc. Sen gick jag ut genom dörren, men bilstolen under armen….utan barn i. Jösses vad jag skämdes när ledaren ropade på mig ”du glömde inte något?”

  7. L

    Känner igen och fnissar åt allt ovan men känner att skrattet fastnar lite i halsen när jag tänker på hur långvarig sömnbrist påverkar vår hälsa. De sömnstörda mammorna skulle också behöva någon som räknar samman nattsömn och middagslurar åt dom och säger att nu är det nog bäst att du går och lägger dig. 😉

  8. Jessica

    Jaaa haha kaffepulver i vällingflaskan, händer ofta när jag är som tröttast (är väl sjukt sugen på kaffe då eller nåt).. Jag står å räknar ”en kopp, 2 koppar….” å när jag skakar flaskan och vällingen blir svart så känns det som att hmmm nu blev nåt fel haha …

  9. Joanna

    Försökt att steka med senap istället för flytande margarin, och spolat på toaletten när barnen fortfarande sitter kvar (mindre populärt…) och klassikern kaffepulver i vällingflaskan. Som, btw är rätt svårt att få bort med doft och allt.
    Trevlig helg!

  10. Imosa

    Jag gör sådant som Christina beskrev under nummer 1. Att hjärnan inte fattar vad man håller på med – man ser alla delar, men får inte ihop helheten. Står och stirrar in i kylen och undrar vad det var jag skulle göra, står med en duplokloss i handen och undrar vad jag skulle göra med den, tar upp ett nytt maildokument och kan inte komma ihåg vem jag skulle maila eller varför. Inte helt optimalt när man är tillbaka på jobbet 😉

  11. christina

    haha, jadå hur mycket som helst. Mina två favoriter:
    1. plockar fram bröd, smör, ost, smörkniv och osthyvel på bänken och står sedan och stirrar på det. jag vet inte vad jag ska göra med det, vet inte vad någon av sakerna heter eller hur de hör ihop. Efter några evighetslånga sekunder faller allt på plats igen; just det. jag var ju hungrig och det här kan man göra en smörgås av.

    2. mannen ber mig å och hämta vattenpasset och jag gör det men när jag kommer tillbaka med det har jag redan glömt varför och tänker bara ”coolt, ett vattenpass och börjar kolla olika väggar i lägenheten, sedan ställer jag noga tillbaka vattenpasset i förrådet och är nöjd mig själv för att jag ställde det så säkert och bra. Jag går tillbaka till mannen som frågar ”älskling, hämtade du vattenpasset? ”

  12. Tvillingmamma

    Ja alltså.. Får fortf inte sova för tvillingarna nu 1,5 år. Blandar fortf välling i kaffemaskinen. Och kaffe ibland i vällingflaskan. Not kul. Också handlat, betalt och gått. Varvid kassörskan kom springande efter och informerade mig om att jag jättegärna också fick ta med den mat jag köpt. M. Tack.

  13. Moa

    Oh yes! Skulle kunna skriva en bok om dem. Två av de ”bättre” är t ex att tvätta ansiktet med tandkräm och borsta tänderna med ansiktstvätten. Eller sätta sig på toa och kissa, för att snart upptäcka att jag inte dragit ned varken trosor eller brallor…