Familjen Annorlunda

Nu äntligen – Loppi i Göteborg!

För ett tag sen, så damp det ner en inbjudan på mailen, om ett lyxdygn tillsammans med Loppis toppbloggare i Göteborg. All-inclusive, det enda man behövde göra var att ta sig dit:)

Vi skulle få bo på Scandic Europa, äta på nya Restaurang Hak, gå på Alcazars show DiscoDefenders på Rondo och sen avrunda det hela på en nattklubb som heter Lounge(s)

Vilka är VI då? Jo vi var ett härligt gäng på 13 personer, 11 bloggare plus Smulan och Emelie från Loppi.

56kilo, På smällen, Fru Reinhold, Tvillingmorsan, Emilys liv, Natalis, Idas Beauty, Sarianne, Tina, Matplatsen och så jag då:)

Jag har snott bilder från dem alla, och givetvis har jag ingen koll på från vem….Jag ber om ursäkt, och ni får gärna hojta till:) Hur som helst, alla andra är mkt bättre på att fota än vad jag är…och jag fick höra att iaf en tjej gått en tvådagars kurs på typ Medborgarskolan, så det ska jag kolla upp.

Kolla in på deras bloggar, så mycket trevligt att läsa, och så fina bilder. Helt suveränt trevliga tjejer allihopa! Jag hade bara träffat Tina och Sarianne innan, så det var så spännande:)

 

Jag och Tina skulle bo i samma rum, och vi bokade våra tågbiljetter så vi skulle anlända i Göteborg samtidigt.

På torsdagmorgon vaknade jag efter en rätt orolig natt, det blir ju så när man ska resa, i alla fall jag får alltid lite resfeber. Upp och väckte barnen och gjorde mig själv i ordning, och väckte sen Patricia vid 8. Min buss gick kvart över, och hon tog vid. Jordan och Jamie skulle till kyrkis, så jag hade frågat pappa om han hade lust att köra dem fram och tillbaka, och det gjorde han.

Jag var tidig till stationen och hann gott och väl in på Pressbyrån för att köpa lite dricka, innan jag gick upp på perrongen och ställde mig i solen:) Härligt, men lite kyligt. Tåget kom, och rullade fint till Stockholm, där jag inte hade en aning om vart jag skulle, men hittade spår 12a utan problem, och stod ännu en stund i solen, innan det var dags att kliva på x2000. Jag hade köpt Calma åksjuketuggummi, eftersom jag ogillar att må dåligt och så många säger att det är jobbigt på just x2000, det var ett spännande tuggummi måste jag säga… Efter en stunds idogt malande ( Jag gillar inte tuggummin) så kändes det som efter en bättre tandläkarbedövning i munnen.. Märkligt. Jag sjönk ner på min plats, efter att ha baxat upp väskan på hyllan, och sen halvsov jag. Kvicknade till mellan varven och kikade ut, eller messade lite med Tina. Plötsligt insåg vi att hon skulle kliva på mitt tåg i Katrineholm:)

Smarta brudar..

Hon klev på, och vi gick till bistron och tog en kopp te och snackade, vi hade ju inte platserna bredvid varandra, och på det här tåget fanns det ju sittplatser i bistron, det finns det inte på tåget upp till Kramfors, där får man stå vid en bardisk.

Babblade om allt och inget, och till sist skulle vi ladda upp mobilerna lite så vi gick tillbaka och satte oss,fast först gick jag på toa i Tinas vagn, min hade ingen. Det var halvspännande, först tyckte jag det var rasande taskig belysning bara halvskumt, och så väldigt blött och snuskigt på golvet. Väl jag satt mig såg jag en lysknapp och voila, så blev det lite mer ljus:) Så skulle jag spola, och det funkade inte. En såndär touchknapp som man ska vifta framför. Ni kan ju föreställa er hur jag stod där inne och vevade med handen på alla möjliga och omöjliga vis, tryckte på den, viftade och började fundera på varför i hela friden det inte funkade. Att inte spola finns inte i min värld, och till sist så fick jag den jäkeln att fungera. Tina började fundera på om jag fastnat;)

När jag sen skulle till min plats så hittade jag den inte! Jag stegade fram till den jag trodde var min och spände ögonen i tjejen som satt där, men hon såg inte ut att vilja flytta sig, så jag fortsatte till bistron igen och köpte en dricka, spejade på hyllan över tjejen och såg inte min väska. En sekund var jag helt säker på att nån snott den, och började svära tyst, och gick en sväng ditåt igen, för att sen backa tillbaka till bistron, och då komma på att jag ju suttit i färdriktningen. Alltså var min plats tom och min väska kvar, dessutom stod jag precis intill den, och var tvungen att kolla en extra gång om det var samma dam som satt där… Jag undrar vad det är i de där Calma jag;)

Nog för att jag kan vara förvirrad, men sådär?

Nåväl, slog mig ner, och laddade mobilen, passade på att messa till Malena att jag var i hennes stad snart, och hon och Clara började babbla om tvillingar osv. ( Internt skämt) Så var vi framme.

Klev av, och skämtade om att vi inte hittade till hotellet, utan att vi skulle ställa oss utanför centralstationen och titta oss omkring, och hoppas på att se det. Och exakt så var det:) På krypavstånd från centralen, bra där Loppi!

Sarianne berättade sen att hon kommit ut på nån annan sida, och eftersom hon hade bråttom så tog hon en taxi. Killen körde henne 30 sekunder, och ville ha drygt 100kr betalt. Han hade väl kunnat peka och säga att om du tar tre steg ditåt så ser du hotellet? Han var inte göteborgare;) så min tro på att alla sådana är trevliga är intakt.

 

Vi rullade våra väskor dit, och fast vi var lite tidiga fick vi checka in. Hela hotellobbyn doftade ljuvligt! Som nytvättad tvätt, rent och fräscht. Scandic Europa är alldeles nyrenoverat, och det var nog det finaste Scandc jag bott på.

Uppe på rummet väntade nästa överraskning, ett stort rum med sängar där man kan ställa fastheten för axlar, höft och knän, och en toalett UTAN glasparti. Heja Scandic Europa!!

scandic europa

Vi hittade genast sovmaskerna, och trötta och lite flamsiga blev det 50 shades of Tina:)

50 shades of gray

Haha

scandic europa

Vi fick ett fint välkommen hit fat:

scandic europa

Efter att vi varit på toa, och lämpat av våra väskor, druckit lite vatten, och tagit lite selfies, så drog vi ner till Nordstan. Det ligger typ vägg i vägg med hotellet, så det är ju himla behändigt. Jag hade bara en butik jag ville till och det är Missäy. Tina blev lika förtjust i den som jag, och det är verkligen en butik jag skulle vilja ha hemma,men den finns bara i Göteborg. Jag köpte en rosa skinnjacka:) roligare än så blir det inte liksom, och Patricia fick en beige som tack för hjälpen med barnvakt.

missäy IMG_5439

Min är lite större än Patricias, jag får cellskräck av kläder som sitter tajt över axlarna…brrr.

Vi traskade vidare, och tog till sist en liten burgare för att överleva fram till middagen, jag hade inte ätit sen frukost och då bara en liten skål med yoghurt. Så småningom gick vi tillbaka till hotellet och insåg att vi plötsligt hade lite tidsbrist, bara 45 minuter tills vi skulle samlas för fördrink. Som tur är så är vi mammor, med åratals träning av att göra oss i ordning på en kvart;) så vi fixade det med, både dusch och smink och påklädning. Inklusive velade om vilka kläder vi skulle ha:)

carola och tina

Tja, bättre än så blir det inte. Jag suger på att förvandla mig, men å andra sidan känner jag igen mig själv i spegeln även kl 5 på morgonen;)

IMG_5307 selfies

Jag suger även på selfies;) Men vafan, nån bloggare ska väl vara dålig på det med, och jag tar åt mig den titeln i det här gänget:)

tina carola

Vi traskade ner för att möta upp de andra, och fick äntligen kramas och babbla.

Scandic Europa har tagit fram en signaturdrink, Moonshine punsch, rabarber,mynta, gin och nåt mer? Jag måste se till att få det receptet för det var precis hur gott som helst! Hela stora bålskålen tog slut på ett kick.

moonshine punsch

Det var några lyckliga gravida tjejer med oss, och de drack en alkoholfri variant som jag tror var minst lika god.

Skål på er!

carola wetterholmEfter att vi pratat lite, bland annat presenterat oss för varandra, och fått lite koll på vilka vi är, så satte vi oss till bords. Först avvaktar alla, medans kameror och mobiler smattrar för att fota bordet, och sen slår sig alla ner och instagrammar den nyss tagna bilden, eller slänger in ett snabbt blogginlägg:)

bloggare på middag

Jag älskar det! Jag avskyr det i andra sammanhang, men här är det så befriande härligt, alla har dessutom skills att uppdatera sociala medier samtidigt som de pratar på.

Kockarna och vinkillen, heter det somelier? kom ut och berättade vid bordet om vad vi skulle få äta, och det var något de kallade för Sharing. Lite som tapas, de ställde ut tre olika förrätter som vi sen fick ta vad vi ville av, osv.

Jag fick en ny favorit, tonfisk shashimi, jag har aldrig i hela mitt liv ätit något godare tror jag.

tonfisk shashimi

Övrigt var gott det med, och jag är ledsen men jag kommer inte ihåg vad det heter, jag äter liksom mat som uttalas ” köttbulle” inte nåt mer fancy än så:) Det betyder inte att jag inte uppskattar god mat, för det gör jag verkligen!

IMG_5324

IMG_5325

Både det röda och det vita vinet var supergott!

IMG_5326

 

IMG_5321

 

Efterrätt:

 

IMG_5328 IMG_5330O herregud så gott det var, mina bilder gör inte maten rättvisa, jag börjar nästan dregla här nu:)

carola wetterholm

Till sist fick vi en rabarberdryck att ta med oss, som han rekommenderade oss att dricka nästa morgon:)

IMG_5329

 

 

restauran hak

Vi pratade och hade så trevligt, och vips var det dags för avfärd mot Rondo och Alcazar. Tina och jag hade jackorna på rummet så vi ilade upp och hämtade dem, och sen tillbaka ner där vi klämde in oss i två taxibussar.

Jag är ju lite sen men jag hade inte fattat att Rondo låg på Liseberg:)

rondo alcazar

Vi kom in, och fick ett glas bubbel upp på Maltes bar

maltes bar

Sen var det dags att bänka sig för showen:) Hela salongen var på gott humör, och det var många paljetthattar som såldes under kvällen, fantastisk stämning!

tina och carola

Och rött ljus:)

Plötsligt brakade showen igång med att Alzacar firades ner från taket, hur ballt som helst. Och sen bara fortsatte det. Discodefenders heter showen och discolåtarna bara öses över publiken. Säga vad man vill, men disco gör en glad!

alcazar

 

alcazar

De är bra coola den här trion! Andreas, Tess och Lina:) Fan vad bra jobbat!!

Det är omöjligt att beskriva, man måste uppleva det.

När showen avslutats så hade vi ett litet privat möte med Alcazar uppe hos Maltes bar:)

Alla kramades med alla, här är det Åse (56kilo) och Victoria (Matplatsen) som kramas med Andreas:)

56kilo,matplatsenHär är det ju jag:)

andreas alcazar

Haha, jojo.

Tina och jag lyckades imponera lite på honom genom att säga att vi tillsammans hade nitton barn:) Det var för övrigt en bra replik att slänga sig med hela kvällen, både för att bli av med folk och för att fånga in dem;)

tina Andreas alcazar carola

 

Så småningom var det dags att dra sig vidare, och det var väldigt lustigt att de unga tjejerna gick hem och lade sig, medan vi 40+ festade vidare:)

lounges

Åse, Smulan Sarianne jag och Tina, Victoria tar bilden och är säkert den jag snott den av:)

Lounge(s) var ett lustigt ställe. Tre våningar, många trappor i mellan och en liten våning på varje plan. Lite som hus i London. House och R&B musik. Eller inte. brrr. Vi kom dessutom lagom till de skulle stänga nedre planet, så vi hann bara dricka en drink och sen fick vi gå vidare:) Alla utom jag och Tina åkte tillbaka till hotellet, men vi var på prima humör, och det gäller ju att passa på när man är ute på galej. Vi frågade snällt vakterna i dörren om vi kunde få komma tillbaka lite senare, vi ville kolla hur det var på Hard rock cafe mitt emot, och det kunde vi få.

Känns rätt taskigt att dissa ett ställe och be om att få komma tillbaka om det är tråkigt på nästa;) men man måste ju ha alla dörrar öppna.

På Hard rock cafe var det Tinas och min musik som spelades – rock. Yeaaay!

Vi dansade loss på det rätt tomma dansgolvet, jadå, jag dansade jag vet att det är ungefär som att försöka föreställa sig att ett kylskåp dansar, och jo…det är nog rätt likt;) Men liksom, what happens i Göteborg, stays in Göteborg, och ingen av mina grannar kommer kunna skratta åt mig i smyg;) det är det bästa med att vara på bortaplan:)

Nej jag var inte full, bara på gott humör och i trevlig sällskap:)

Rätt var det var var vi i armarna på varsin kille och buggade. Så. Jäkla. Kul.:)

Jag har kunnat bugga rätt så bra, gick nån kurs för länge sen, och grunderna kommer jag ju ihåg och det var ju inte mer än så, lite steg, lite snurr och lite krocka:) Efter några svängar har man ju känt in sig på snubben och vet vad han vill, vilket håll han snurrar och hur fort det ska gå. Jag hade klackar på, men mina bästa, och det var inga större problem att dansa, bara roligt. Musiken var bäst, allt möjligt- Bon Jovi, Gyllene tider, Bryan adams, gamla hits och nya, men bara riktigt bra. Love it. Ett antal glas med vatten i baren gick i, det är tufft att bugga, och så småningom stängde ju även detta ställe. Fan.

Men vi traskade tillbaka till Lounge(s) och nu hade det kommit massa folk, så det var trångt på dansgolvet och väldigt majsigt. Jag kommer inte får pris för bästa dansstil, men förhoppningvis inte den sämsta heller:) och housemusik är snudd på längst ner på min lista, allra längst ner kommer den där konstiga stiliga jazzen;)

Vi partajade på tills de tände ljuset på dansgolvet, och om jag fattade saken rätt var det fortfarande öppet ett tag till på övre planet, men vi avvek hemåt.

Sakta vi gå genom stan( tralala), att vi kom rätt är väldigt konstigt, men det gjorde vi. Det var hyfsat varmt ute, och rätt mysigt att gå hem sådär på morgonen. Jag kan inte ens minnas när jag var ute så här länge, men det måste ha varit innan Janelle föddes, så en sisådär 23 år sen då:)

Jag kan absolut tänka mig att göra om det, kan till och med sträcka mig till att gå ut i Uppsala, så ring mig när ni ska ut:)

 

Efter en natts,( haha, någon timme!) slummer när jag inte kunde somna eftersom jag visste att det snart var dags att kliva upp, så var det ingen ide att ligga kvar och snurra, så det var upp och duscha, och så fortsatte vi babbla, det är vi duktiga på bägge två:) Packade ihop våra väskor så de skulle vara klara.

Frukosten sen, och det är nästan det bästa med att bo på hotell:)

IMG_5399

Ja det här var den enda bilden jag fick till från frukosten, och det på det tråkigaste, ost och gurka liksom?

Det fanns croissanter, pannkakor,bröd, gröt, yoghurt, bacon, ägg osv osv osv..

Så gott!

Både Tina och jag mådde precis som vi förtjänade, rysligt toppenbra:) men var väldigt trötta, så när vi hörde att vi inte behövde checka ut förrän 12, ist 11 som vi trott så smet vi tillbaka upp på rummet vid halv tio, låg och snattrade en timme för att sen ställa klockan på  45 minuter och tvärslockna. Det räddade resten av dagen tror jag:)

Smulan och Emelie kramades vi farväl med innan vi gick upp, och vilka fantastiskt härliga människor ♥

 

Vi checkade ut, och tillsammans med Sarianne gick vi en runda inne på Nordstan, jag köpte presenter till kalaset Lovelia skulle på dagen efter, och så fikade vi. Sen hämtade vi väskorna på Scandic Europa och gick till stationen. Tinas tåg gick runt 14, och Sariannes buss samtidigt. Jag fick ju vänta en timme till, och den var rätt dryg, Jag var in på apoteket och köpte handkräm för jag var så torr om händerna, och så gick jag en promenad, innan jag satte mig för att vänta.

Klev på tåget, och sen halvsov jag / läste hela vägen till Karlstad, där jag hade en timmes väntetid till. Det var smart när jag bokade, men kändes inget smart på vägen hem för det tog lång tid, men å andra sidan så tycker jag om att vara på resande fot så det gör inget.

Jag tog en kopp kaffe och en macka på House of Melker i Karlstad

IMG_5410Och sen köpte jag vatten på Pressbyrån innan jag väntade lite till:

vänta

Haha, och till sist satt jag på tåget mot Stockholm. Där sov jag mest hela tiden, sådär fulsov, ni vet när man hänger med huvudet och gapande mun;) Inte jättebekvämt, och mina linser klibbade ihop rätt bra.

I stockholm där jag skulle haft 2o minuters väntan, blev det 45 för vårt tåg var TIDIGT!? Jaha, så då blev det kaffe på Starbucks.

starbucks

Det gör ju inte ont. Tåget mellan Stockholm- Uppsala tar väl 45 minuter, och sen hade min buss såklart gått precis, så det blev 20 minuters väntan på den med, men då kom en gammal kompis så vi stod och snackade, och hade sällskap på bussen åxå, superkul, det var så länge sen jag träffade henne:)

Jag åkte från GBG kl 15.15, och jag var hemma 23.40.

Dit åkte jag hemifrån 9.11 och var framme 13.30.

Jag vet vilken väg som gick snabbast, och det beror såklart på att det är nedförsbacke, det fattar ju alla;)

 

Jag har haft ett fantastiskt härligt dygn tillsammans med alla härliga tjejer, tusen tack Loppi ♥

Tusen tusen tack :)

 

 

 

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer
Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Lena S

    Så kul att du bjuder oss på din Göteborgsresa. Snygga jackor du fick tag på.
    O vilken kul kväll ni verkar ha haft, typiskt att de unga inte hänger med hela kvällen!
    Vet inte vad det blivit med den generationen, ha ha.
    Alcazar hade jag gärna sett, man blir glad av deras show.

  2. Anne

    Jackorna var verkligen snygga på er bägge två. Lustigt att din restid blev så låång fast tåget gick för (!) fort! Med SJ kan man aldrig riktigt lista ut vad som kan inträffa. Senast jag åkte tåg fick jag jackpot! Det var tre delsträckor och alla var på något sätt ”trasiga” dvs med förseningar och så vidare. Till slut kom jag fram iaf.. Men om man har en viktig tid att passa är det säkrast att åka dagen innan..

  3. Lola (Carola)

    Så underbart KUL det låter!! Yes!!

    Väl unnat tjejen!

    Man kan leva länge på en sån kväll, o le åt minnena lääänge .. :)

    Kramizz bruden <3

Comments are closed.