Ett päron till morsa

5 meningslösa saker som päron gör

VM i meningslös aktivitet?
VM i meningslös aktivitet?

1) Plocka leksaker på dagen. Ni vet det där speciella ljudet som uppstår när en korg/låda med nyuppplockade leksaker/legobitar hälls ut? Ljudet av meningslöshet och KAOS som skär i öronen. Hur många ”ordning och reda”-prylar och fina små korgar du än köper på ikea så går det inte att komma undan det. KAOSET. The sound of a småbarnsfamilj.

2) Trassla in sig i mut-härvor. Mutor kan i grunden ses som en meningslös metod eftersom den i regel bara löser ett problem men skapar ett annat.  ”Du får en kaka, om du lovar att inte tjata om godis, som du fick för att du skulle… eh, vänta var var vi nu?” Gäller inte bara ätbara mut-härvor så klart.  ”Du får se på X, om du lovar att inte tjata om att göra Y, som du fick göra för att du inte skulle… ” E T C.

3) Ordna särskilda lekplatser i hemmet. ”Nämen, här passar det ju jättebra att hen leker, vi brer ut en stor fin lekmatta och inreder lite mysigt så slipper hen sitta i vardagsrummet med sina 28 miljoner småpryttlar. Och titta, den här gulliga lilla leksaksstolen kan hen sitta och låtsas äta på också! Perfekt, då går jag och gör lite fint i vardagsrummet och sätter tillbaka kuddarna och.. och…”

Nä, just det.

4) Köpa onödiga leksaker. Alla dessa leksaker som det ändå aldrig leks med. Eftersom de roligaste leksakerna ju aldrig är leksaker. (Det finns ju Fjärrkontroller! Allt om denna magiska pryl här!) För att inte tala om de där leksakerna för lite större barn som det bara inte går att hålla sig från att köpa lite för tidigt. Glömmer aldrig det där fina Alfons Åberg-pusslet som inte kunde motstås och inhandlades vid cirka 12 månader och nu har cirka 1-2 bitar kvar…

5) Sömnplanering. Alla försök att planera och tajma in saker i sin lilla småbarnsvardag är i regel meningslösa och dömda att misslyckas. (Se mer seriestripar kring det här) För det blir ju aldrig riktigt som en tänkt sig. Som under den där ”living on the edge”-tiden, när kiddot ibland sover på dagen, ibland inte… och med varierande konsekvenser som följd.

Living on the edge - Parent version
Living on the edge – Parent version

Fler seriestripar från mig finns på instagram.com/ettparontillmorsa och facebook.com/ettparontillmorsa  – följ mig gärna där!  🙂 

Kolla gärna in min förra lista också9 saker du inte visste innan ditt barn börjat på förskola

Och gillar ni listor så finns en massa roliga och bra sådana på mina Loppi-kollegors bloggar – här är några:

5 saker du borde passa på att göra innan du får barn
5 kroppshållningar i småbarnsvardagen
10 saker som kan göra en 3,5 åring skogstokig, rasande arg och ledsen
8 barnfilmer att mysa framför i ruskväder
8 saker jag sa innan jag fick barn
5 saker man inte säger till en nybliven förälder 
10 saker man inte säger till en gravid 
5 fördelar med dagmamma
Så identifierar du en småbarnsförälder på 100 meters avstånd

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.