ettparontillmorsa

Ett päron till morsa

Annons

Konsten att servera en smörgås – på rätt sätt

Även en liten och harmlös smörgås kan ibland – om du har att göra med ett barn i förskoleåldern –  innebära vissa utmaningar. kostcirkkeln_macka

Så många avgörande frågor att ta ställning till:

 1. Ska kanterna bort? OBS! Tänk på att en kapning av kanterna aldrig någonsin går att göra ogjord!
 2. Ska kanterna vara kvar – ok, fine, men glöm då inte för guds skull kolla…
 3. … om den ska vara dubbel eller inte! För det går ABSOLUT INTE att bara ta bort ”locket” om det skulle bli fel, nej, nej, nej! Då måste hela smörgåsen sluta existera och upplösas i tomma intet – inom 2-5 sekunder.
 4. Om mackan av misstag INTE har delats, fast den skulle det, så går det dock oftast att rätta till – om du agerar snabbt och utan minsta osäkerhet och fruktan i blicken.
 5. Värre är det med redan delade mackor. Försök att ”trolla den hel igen” misslyckas oftast, precis som försök att liksom klistra ihop den med smör ”Titta, den är hel igen! Hel! Titta!…” Genomskådas omedelbart.
 6. Så till den stora påläggsfrågan. Kanske den mest avancerade av dem alla. Har gäller det att dubbelkolla svaret ordentligt.
 7. … eftersom en 3-4-årings vilja ändras typ varje tiondels sekund.

För ytterligare en humorbetraktelse i ”hjulform” – kolla även in ”De sju dödssynderna” om ni missade den seriestrippen i höstas?

Den finns även med i nya ”Ett päron till morsa”-boken som ni kan köpa bl a HÄR och ute i butikerna.

”De sju dödssynderna” var också en av de teckningar som visades i TV4 när jag gästade Nyhetsmorgon och snackade om nya boken. Här kan ni se det om ni vill;

http://www.tv4.se/nyhetsmorgon/klipp/hon-gör-ett-päron-till-morsa-3763672

Hade länge tänkt göra en sammanställning av just ”mack”-problematiken och så påminde en av er följare – indifindi_haklappar.patterns på instagram – om detta ”fenomen” häromdagen, så då fick det bli ett nytt litet ”hjul” 🙂

Det är så kul med allt detta engagemang från er! Stort tack för det och för att ni fortsätter att följa min humorserie!

P.S Att servera pasta kan också vara en konst… kolla in dessa seriestrippar från förra veckan om ni missade.

 

Annons
Kommentera (0)

Kommentera

5 saker som bara händer hemma – och aldrig (?) på förskolan

Återkommer ständigt till de fascinerande skillnaderna mellan kids hemma vs kids på förskolan. Den senaste seriestrippen handlar om det där dramatiska kastet ner på hallgolvet efter förskolan…

TAAVSIG_SKILLNADEN3

1) När barnets egna muskler plötsligt och mystiskt avaktiveras i samma stund som hemdörren öppnas…

2) Detta gäller förstås även olika typer av påklädningssituationer, huvudsakligen illustrerade i dessa bilder som också finns med i nya ”Ett päron till morsa”-boken:

Hemma vs Förskolan

 

3) På samma sätt tycks även barnets syn på mat variera en aning…

Hemma vs Förskolan

 

4) … eller förmågan att ”handskas med maten”…

Bordsskick

 

5) … för att inte tala om ”ordningsinnet”…

Städa hemma vs på förskolan

Har förresten testat klock-tricket hemma… ni vet, ringa i en sån där städklocka som på förskolan. Gick… sådär.

Hojta om ni har några andra exempel på skillnader mellan hemma vs förskolan, jag fyller på denna lista med nya teckningar allteftersom 😀

Så kul med alla bidrag till idétävlingen också – tack!

Priset är som sagt ett exemplar av den nya ”Ett päron till morsa”-boken (värde ca 149 kr) och vinnaren presenteras den 14 mars här på bloggen. Ni som inte hunnit tävla, men vill göra det, kan kolla in det hela mer HÄR >>

Ni kan förstås även köpa boken rakt av om ni vill – bland annat HÄR eller ute i vanliga butiker.

smalbokpuff

 

 

Annons
Kommentera (0)

Kommentera

Sanningen om din barnvakt

Kanske barnsvaktsläge till helgen för somliga? Påminner om dessa graverande avslöjanden!

1) Barnvakter play by their own rules. I synnerhet när släktingar är inblandade. 

BARNVAKT

 

2) Samma sak gäller alla former av säkerhetsåtgärder, listor och instruktioner. Fullständigt meningslösa. Försök trösta dig med att era far/morföräldrar ju faktiskt själva haft barn en gång i tiden. Och det gick ju… bra… eller?

BARNVAKT_NOJA

Såg by the way nyligen en gammal Super 8-film från när min syster var liten och red på en häst. Utan hjälm. Bredvid gick min kära mor. Med hjälm. Själv brukade jag guppa runt, utan bälte, i ”hundburen” bak i Volvon. Times are changeing o s v.

2)  Det går inte ”bara att sätta på en film”… I själva verket krävs minst en examen från Chalmers för att åstadkomma ens Dinosaurietåget på SVT Play. Se till att i god tid boka in flera kurstillfällen innan det aktuella barnvaktsdatumet.

Dagens barnvakter

Den här sista bilden, inspirerad av min kära svärmor som så snällt ställde upp när det det var dags för bokmingel förra veckan, finns med i nya Ett päron till morsa-boken.

Köp den i present här, som tack, till just er barnvakt, vetja! 😀 >>

Glassbilden är främst en blink till en av mina äldre systrar som delar ut glass cirka var sjätte sekund så fort hon kommer i kontakt med min son.

Önskar en härlig helg – med eller utan barnvakt!

Och om ni ska kolla Oscarsgalan på söndag – då kan ni ju värma upp med denna lista:

Oscarsgalan-special! 3 filmscener som sammanfattar småbarnsvardagen

 

 

Annons
Kommentera (0)

Kommentera

Oscarsgalan-special! 3 filmscener som sammanfattar småbarnsvardagen

På söndag är det dags för Oscarsgalan! I den nyutkomna ”Ett päron till morsa”-boken finns det rätt många seriestrippar med referenser till just filmer som vunnit statyetter. Här är några ”favoritscener” 😉

1) ”Bajsroulette”

DEERHUNTER

Inspirerad av en den klassiska ”Rysk roulette-scenen” från mästerverket ”Deer Hunter” som vann hela fem statyetter på Oscarsgalan 1979.

2) ”The Spider Walk”

The Spider Walk

Inspirerad av en klassisk, mycket omstridd och bortklippt scen, i skräckfilmen ”Exorcisten” – som vann totalt två Oscarsstatyetter på galan 1974.

3) ”Lord of the Fjärrkontroll”

Lord of the Fjärrkontroll

Inspirerad av hela ”Sagan om ringen”-trilogin där framförallt  den tredje filmen – ”The Lord of the Rings: The Return of the King”  – utmärkte sig 2004 med hela elva Oscarsstatyetter  – lika många som den också nominerades för!  Elva statyetter är rekord i Oscarssammanhang och enbart två till filmer har knipit så många statyetter: ”Ben-Hur” (1959) och ”Titanic”  (1997).

Massa fler filmreferenser finns förstås i boken! En present till vårens alla nyblivna päron kanske? 😉

Köp den här t ex:

http://www.adlibris.com/se/bok/ett-paron-till-morsa-om-livet-som-smabarnsforalder-9789174691856  

http://www.bokus.com/bok/9789174691856/ett-paron-till-morsa-om-livet-som-smabarnsforalder/

002
Foto: Johanna Jaenson

 

Annons
Kommentera (0)

Kommentera

Har du en idé till seriestripp? Vinn en Päronmorsan-bok!

Som ni vet så baseras ju Päronmorsan-serien hela tiden på egna erfarenheter – den där kutryggiga mamman är ju jag liksom – men jag suger gärna åt mig inspiration från er och kompisar förstås 🙂 Så länge det går att applicera på egna upplevelser, vilket det ju oftast gör!

Nu tänkte jag köra en liten tävling igen där ni kan komma med ett personligt förslag på seriestripp. Bästa idén vinner en ”Ett päron till morsa”-bok (Värde ca 149 kr) och så publiceras er egna idé/seriestripp här på bloggen och på instagram.

Kommentera här nedan eller mejla idén direkt till ettparontillmorsa@gmail.com

Den 14 mars presenteras en vinnare och en seriestripp här på bloggen!

Bring it on!

Som inspiration kan jag visa den här bilden som ritades efter att ha ordnat en liknande tävling strax innan jul. Läsaren – Lina – beskrev känslan att baka med kids som jag direkt kunde se framför mig i min egen vardag och resultatet blev så här…

Baka med kids

Och om ni inte orkar eller vill tävla så hittar ni boken bland annat här… 😉

http://www.adlibris.com/se/bok/ett-paron-till-morsa-om-livet-som-smabarnsforalder-9789174691856

 

 

 

 

Annons
Kommentera (48)

Kommentera

 1. Lina Wickman

  Hej nu är jag här igen… med nya tips och förhoppningar om vinst… 🙂

  Simhallen, allas favoritplats… Tills det är dags att åka hem… Hökblicken som varit klistrad på barnen konstant de senaste timmarna tar en kort paus för att kika ned i badväskan för att få fram nyckeln till hänglåset, när följande utspelar sig:
  Medan jag letar i väskan passar jag på att ge barnen lite förvarning, eftersom förberedelse ska underlätta allt enligt alla psykologer som är något att ha…
  ”Om en liten stund är det dags att gå upp ur bassängerna och gå in i duschen, vi ska åka hem.”

  Barnens reaktion är alltid samma:
  ”Mammaaa jag ska bara åka en gång till i rutchskanan det är väl ok?”, sagt av snart sjuåringen…
  Snart femåringen säger ingenting… hen bara försvinner med ett leende på läpparna… jag hastar efter, livrädd för att det värsta tänkbara ska ske. Samtidigt hör jag ”snart sjuåringen” ropa: ”mammaaa jag åker bara en gång till!!!”
  Jag skyndar runt och letar efter det försvunna barnet, känner mig som en yr höna.
  Då kommer badvakten…
  ”Öhhh, det är väl ditt barn som har satt sig bakom soptunnorna nu igen? Och det där barnet som går balansgång ovanpå rutschkanan är väl även det ditt?! Det vore nog bra om du kunde ha lite bättre koll på dina barn när du är här, det är ju faktiskt en stor risk att lämna dem oövervakade…”

  Vad annat än dubbelsuck kan man göra?…
  Jo, en vecka senare är man där med sin dårcirkus igen, barnen ska ju ha en meningsfull fritid!

  1. ettparontillmorsa
   ettparontillmorsa

   Haha, åh, ja kan verkligen se detta framför mig, väldigt träffande och rolig beskrivning, även om jag förstår att det inte var så kul i stunden. Och sen att behöva höra den där uppläxningen, när du bara gjorde så gott du kunde. Badhus utsätter en verkligen för prövningar…
   Tusen tack för denna roliga idé, vinnaren presenteras här på bloggen den 14 mars! 😀 <3 till dig!

 2. Maria

  Kriget som uppstår i härlig treårsanda över saker man inte kan åtgärda alls och just svängarna från att barnet är hur duktigt som helst till att bryta ihop över ytterst konstiga saker., häromveckan sitter vi på restaurang och äter lite,allt går bra och barnet pratar massa och uttrycker sig sådär.vuxet som de ibland gör i den åldern,helt plötsligt vänder allt,hon börjar känna på sina tänder och blir irriterad ” dom är så hårda,jag vill inte ha dom, mamma jag vill inte ha mina tänder!” (att hon börjar bli trött hjälper INTE) man försöker lugnt och pedagogiskt förklara att tänderna sitter fast/kommer lossna och bytas ut när hon blir äldre,det gör ont om vi ska dra loss dom..jadajada fast allt eskalerar och ungen sitter tillslut och vrålar att vi ska dra loss tänderna och till sist även att vi ska ta bort hennes skelett som är för hårt och ivägen det med 😇

  1. ettparontillmorsa
   ettparontillmorsa

   Haha, underbart, alltså kan så relatera till denna typ av konversation, hade kunnat vara min son 🙂 Tusen tack för väldigt kul idé, vinnaren presenteras här på bloggen den 14 mars! 😀

 3. Caroline

  Om jag relaterar till våran 2 åring så ploppar de upp: Hon ska ALLTID gå själv, absolut aldrig ens hålla i handen, vare sig det är i matbutiken eller på en stor parkering, men har jag 3 kassar med mat, jobbdator, påse från dagis, kalender, snuffe och dockor att bära från bilen och upp till huset vägrar hon gå och jag MÅSTE bära henne, gah! Vad hände med kan själv där liksom?! 😂 Då känner jag mig som världens packåsna och jag lyckas ju ändå alltid på något vänster få med allt på en gång, Gå två gånger är ju döjobbigt, bara att slänga upp ongen som en potatissäck över axeln och börja knata.

  Det andra är att hon är sjuuukt impad av våran hunds rumphål 🙈 Han har ingen svans och är stor så hölet hamnat liksom i bra höjd för henne. Det är liksom ”ajjabajja rumpan!!!!” Sedan går det i raketfart för henne att ta sitt finger framåt och jag flyger i slowmotion för att hindra henne. 😂🙈
  (Hon har lyckats 2 gånger varpå hunden flyger iväg och hon asgarvar, blä 😇)
  Eller när hon började tjattra allt mer och sa i kassan på ica ”mamma kuuuuk”! ögonen på kassörskan blev som bowlingklot. ”Jaaaa du menar att mamma är lite SJUUUUK va sandi höhö” har nog aldrig rafast i varorna i påsen så snabbt å tatt ongen under armen å pyst 😂

  Ja… här händer och sägs det mycket som både får en att slita sig i håret men när hon väl somnat efter en höndelserik dag och jag tittar på henne smälter mitt hjärta, hon är fantastisk! ❤️

 4. Gitte Petersson

  Känslan när man duschat o dränkt ungen i balsam för att förhoppningsvis kunna reda ut megatovan i håret sedan suttit o borstat håret i en timme framför en film man sett femtielva ggr för att barnet ska sitta still ..efter det försöker man sig på en avancerad fläta för att förhoppningsvis håret ska hålla sig utan tovor iaf ett dygn så man slipper göra om hela proceduren igen imorgon …. slutligen när man sedan väcker barnet på morgonen o ser att hon dragit ur tofsen under natten o allt är en enda stor tova igen ..suck .. hoppas du förstår 😂
  Eller ett annat förslag där storasyster säger åt mig hur hon tycker att man ska uppfostra småsyskonen … ex häromdagen när vi sitter o äter mat o min mellan tjej sitter o gör grimaser till min yngsta dotter som sitter i babysittern på golvet så säger min älska tjej att om hon var Freyas mamma så skulle hon säga till henne att hon skulle äta sin mat istället för o sitta o busa… 😂
  Lr ett annat förslag är när barn hör lite mer än vad de borde vad vi vuxna säger..
  Eller när man varit på semester o gjort en massa roliga saker o det barnen tar med sig hem o berättar om e hur mkt hiss man åkt …

  1. ettparontillmorsa
   ettparontillmorsa

   Haha, alltså ja, detta med tovorna, känns såå igen! Mycket träffande beskrivet. Och hissen, jaaaa, precis så! Tusen tack för kul idéer – vinnaren presenteras den 14:e mars här på bloggen!

 5. Kasewa

  När det lilla barnet kan ipaden bättre än mig. Ibland dissar jag barnen pga vardagssyslor/trötthet och nästa sekund När jag ser barnet så självständigt med paddan och jag trånar efter att umgås och istället själv blir dissad.. rätt åt mig men så jobbigt.

 6. Lina

  Att barnen på dagis när de blivit lite större, själva glatt torkar sig efter toalettbesök, medans de henna sitter och vrålar på mig tills jag inte står ut längre utan kommer och torkar rumpa… Inte så glatt då vill säga.

  Eller varför inte illustrera detta obegripliga mysterie med barn som vaknar innan kl 6 varje dag hemma på lov och helger, men så fort det är dags för skola eller dagis så stensover de vid väckning kl 7. Varföööör???

 7. Petra

  Potträning. Första kisset och barnet är så stolt och vill ha underbyxor och inte blöja, nojjog mamma som hela tiden påminner och försöker få barnet på pottan fast den inte vill. Till slut lyckas man men det kommer inget och barnet hinner inte mer än att dra upp byxorna innan kisset rinner ner för benen. (Hände idag här hemma 😂)
  Eller ”nej jag är inte kissnödig” leker vidare och kissar ner sig.

 8. Terez

  Eller som i vabbruari när man precis kommit in på jobbet, men rumpan inte ens träffat stolen ön och de ringer från föris. ”Han har kräkts.” Upp och ut igen tänkandes ” är det så farligt?” ” han kanske bara hostade till lite” ” han har ju varit lite hostig, säker bara lite slem som kom upp” ochnär man kommer framfår höra av personalen att sonen kaskadspytt över en personal typ uppefrån när honhäll han. Så hon blev duschad av spya från hår till tår. Stackarn fick åka hemför att duscha å byta om.

  Kan säga att den personalen fick ett preseentkort för inköp av nya kläder av oss när somen var frisk igen. (Hon skrttade mest åt eländet som tur var!)

  1. ettparontillmorsa
   ettparontillmorsa

   Omg! Haha, ja det där är ju inte kul när det händer, tur det går skratta åt i efterhand 😉 Snart är vabbruari över i alla fall… Tusen tack för kul uppslag och att du delar med dig! <3 Vinnaren presenteras den 14:e mars här på bloggen! 😀

 9. Terez

  När min son (nu 3år) var bäbis så var det svårt att få honom att sommna och sova pga olika omständigheter. Tillslut insåg vi att han lugnades av ljudet av rinnande vatten ( som är välldigt rogivande för många). Så nattningarna hållandes, vaggandes denna lilla krabat blev i badrummet vid handfatet med kranen på för fulla muggar. Då detta inte var hållbart i längden hittade jag ett klipp på youtube som hade 8 timmar inspelat porlande vatten. Toppen! In i sovrummet, på med ”musiken” och ungen somnade på stört! När man försökte stänga av vaknade han. Så i desperationen av en utmattadnybliven mamma sov vi med detta vattenljud på hela nätterna….. gröna i ansiktet av sjösjuka och det känndes somhela rummet gungade som en båt låg vi där och önskadevi hade flytvästar på…. bara bäbisen sover gott så är allt okey….

  1. ettparontillmorsa
   ettparontillmorsa

   Haha, jamen whatever works – eller hur! 😉 Kanske finns chans att han blir en sjöman när han blir stor? 😀 Tusen tack för att du delar med dig! <3 Vinnaren presenteras den 14:e mars här på bloggen! 😀

 10. Sara

  Jag skulle gärna vilja se en strip om när barnet börjar kämpa emot blöjbyten, särskilt bajsblöjbyten! Min dotter lyckas ofta snurra upp sig i armhävningsställning och det är plötsligt bajs typ överallt och jag ropar efter min sambo i panik sen skrattar vi alla tre!

 11. Johanna

  Hej! Hemma med en 1 åring. Vi har spelat barnlåtar dagligen varje dag sen han föddes. Nu kom jag på mig själv när jag hade lite ensamtid med min man att jag börja sjunga barnsånger men byta ut texten till andra ord när vi pratade/duschade. Inte så smickrande eller romantiskt då vi snabbt började tänka på vårt barn…

 12. Maria

  Att barn aldrig förstår hur sjuka de är trots 39 graders feber!
  Intr förrän de däckar och gråter..själv står man där och växlar mellan oro och utmattning..
  Eller som nu när barnet haNN gå 3 dagar på förskolan innan vabb igen.. man liksom vänder i dörren nästan 😭

 13. Johanna

  Det där härliga självförtroendet som bara barn kan ha, – Vad fint du sjunger, – Vilken fin teckning du ritade osv.. Och ungen svarar bara – Jag vet! (så där härligt självbelåtet..).

 14. Marie-Louise

  Det där med att samsova är ju ett kapitel för sig, speciellt då det inte bara är barnet/barnen som ska rymmas i samma säng utan också diverse mjukisdjur, dockor etc. Ett tag hade dottern Nallen, Stora Nallen, Ior och Dockan som skulle med varje natt då hon kom tassande till vårt sovrum. Och hon kunde ju självklart inte bära alla nallar och dockor själv så vi fick snällt stiga upp mitt i natten och hämta ”sängkamraterna” åt henne från hennes rum för att behålla nattfriden och somna om så fort som möjligt!

  En annan grej är hur lättväckta mammor är. Jag vaknar genast dottern lägger ner foten i golvet och kommer tassande till vårt rum. Medans pappan här i huset sover som en stock och definitivt inte vaknar i första taget, om det så är små tassande fötter eller barnagråt mitt i natten. Tror det är rätt vanligt förekommande att mammor sover lättare…eller pappor sover tyngre, hur man nu vill vinkla det 😉

  1. ettparontillmorsa
   ettparontillmorsa

   Haha, klockrena idéer båda två, tack! Har gjort några varianter av dem, men just den där med lättväckta mammor skulle man man absolut kunna göra en helt egen seriestripp av, sååå jag! Tusen tack för ditt bidrag, den 14 mars, presenterar jag den färdigritade, vinnande seriestrippen och vem som vunnit en bok!
   Allt gott till dig <3

 15. Johanna

  Städhjälparen! Det är roligare att doppa moppen i spannen var 30:e sekund, vrida ur är inte så noga.. Det ska flöda ordentligt på det nyslipade/lackade golvet.. Iaf enligt vår son snart 4 år..

 16. Johanna

  Typ temat ”Best parents ever” eller barn gör som vi gör inte som vi säger.. Återkommande i vårt hem är vi kan prata om att ”vid matbordet äter vi, Ipaden får vila då”, sedan kommer vi på oss själva med IPad eller mobil vid köksbordet, hur tänkte vi där?
  Försöker även få vår son att inte avbryta när någon annan pratar och nu är han ytterst bra på att påtala ”pappa/mamma, nu avbröt du mig”..

  1. M-L

   Låter som hemma hos oss, vi försöker också lära vår snart 4 årige dotter att inte avbryta när någon pratar. Vilket har resulterat i att vi numera ofta får höra. ”Meeen man måste faktiskt få prata färdigt mamma/pappa!”

   1. ettparontillmorsa
    ettparontillmorsa

    Haha, åh, ja det känns så igen här hemma! ”Mamma, du avbruuuter”! Skulle absolut kunna bli en stripp på nåt sätt! Tusen tack för ditt bidrag, den 14 mars, presenterar jag den färdigritade, vinnande seriestrippen och vem som vunnit en bok! Kram <3

  2. ettparontillmorsa
   ettparontillmorsa

   Haha, ja, sådana klassiker, känns verkligen igen! Svårt att leva som en lär…;) Tusen tack för ditt bidrag, den 14 mars, presenterar jag den färdigritade, vinnande seriestrippen och vem som vunnit en bok! <3

 17. Emma

  Här hemma är det just nu kläder som är det stora bekymret var dag. Det som funkade igår funkar absolut inte idag. På med strumporna (glad dotter, verkar inte vara något problem) – 2 sekunder senare – strumporna åker av ”det är feeeeel Strumpor”. Samma procedur kan upprepas med diverse plagg och speciellt när man har bråttom. Vilket också är något man inte bör säga eller visa för då går påklädning i slowmotion samt att varenda liten pryl/leksak som är i närheten blir såååå intressant just där och då! Stressad mamma försöker bita ihop och testar alla knep som går ta till på 1 min.

  1. ettparontillmorsa
   ettparontillmorsa

   Åh, ja precis så, känns så igen!! Du beskriver det jättebra. Har några seriestrippar på just det där med påklädningskaoset, men går ju renodla och göra nåt på just det där med slowmotion-grejen – gäller även frukosten här 😉 Tusen tack för ditt bidrag, den 14 mars, presenterar jag den färdigritade, vinnande seriestrippen och vem som vunnit en bok! <3

 18. Michelle

  Några varianter har du säkert redan gjort men för mig är väl detta en del situationer jag hamnar i och skrattar åt;

  Första gången ditt barn säger ”mamma. Min mamma” vs 2 veckor senare när precis allt är min mammamamamamamama non stop.

  Att gå förbi förskolan en när du har brottom och dom ska absolut inte gå in utan ska leka med allt annat vs. Gå dit när du har all tid i världen OcH dom springer in och knappt hinner vinka hejdå

  Alla extra små mys stunder man får när dom är sjuka och tex kryper upp i knät

  Hur barns batterier laddas en strul natt i relation till dina egna batterier som bara skriker rött

  När du köper hem Disney och laddar för mys men egentligen är barnet fortfarande för liten och springer iväg och pusslar så sitter du där själv och tittar på oliver och gänget.

  1. ettparontillmorsa
   ettparontillmorsa

   Haha, underbart, check på SAMTLIGA kan jag säga! Batterigrejen är ju fascinerande alltså… Tusen tack för alla bra idéer, den 14 mars, presenterar jag den färdigritade, vinnande seriestrippen och vem som vunnit en bok!

 19. Anna-Karin Elmström

  Hemma hos oss är det mycket att vår 2,5åring vill göra allt som mamma & pappa gör, som en liten mini-me 😂

  1. ettparontillmorsa
   ettparontillmorsa

   Haha, fantastiskt gulligt ju, skulle nog kunna bli en kul stripp 😀 Tusen tack för ditt bidrag, den 14 mars, presenterar jag den färdigritade, vinnande seriestrippen (här på bloggen) och vem som vunnit en bok! <3

 20. Anna-Karin Elmström

  Hemma hos oss är det mycket med vår 2,5 åring som vill göra allt som mamma & pappa gör. Som en liten mini-me 😂

 21. Tess

  Du har säkert redan tecknat ner denna.. men när fått 4åriga dottern i säng och är 110% säker på att hon sover, går och hämtar en skål godis och myser ner sig i soffan. Sitter där helt i sin egen värld och plötsligt står hon bara där. Man blir mer rädd än av någon skräckfilm i världen.😱 och så får man frågan varför man sitter där och myser utan henne😅

 22. Annika

  Något om alla pinsamheter som barn säger. De menar liksom inget med det de säger men det blir helt fel. Som t.ex. en kollega berättade: Han brygger lite ”hobby-öl” hemma varpå dottern som lämnas på fs med mamma säger: Pappa dricker bara öl. Mamma: Nej det gör han väl inte. Dotter: Joo heeeela tiden. Massa. Varje dag. M: Så får du inte säga………. D: Nej, det är ju vår lilla hemlighet mamma. 😨😨
  Eller som när jag själv fick dricka saft ur ett vinglas på helgerna som liten och berättade glatt på fs om hur jag fick dricka vin på helgerna. Eller vår lille son som duschar med pappa och berättar spontant att ”han tog pappa på snoppen igår kväll.” Ja jösses det finns många… 😀😄

  1. ettparontillmorsa
   ettparontillmorsa

   Oooo, ja, det där alltså, ur barns munnar kan komma det mesta! Tusen tack för ditt bidrag, den 14 mars, presenterar jag den färdigritade, vinnande seriestrippen och vem som vunnit en bok!

 23. Petra Olofsson

  Den känslan när man precis nattat om lillebror (för 17de gången) och krypit ned i sängen, börjar bli varm och äntligen slumrar till… DÅ vaknar storasyster och ropar ”MAMMAAAAA” för hon inte hittar sin ”ninis”..,😏

 24. Mamma i rom

  Jag är inte så bra på beskriva men känslan när man tror att man äntligen ska få sova en hel natt för att bebisen äntligen slutat hosta (till ex) och så vaknar femåringen istället som alltid sover hela nätter i vanliga fall bara för att sen inte vilja nåt särskilt när man rusat dit med hjärtat i halsgropen. Eller helt enkelt när ens ”större” barn ropar mitt i natten och man hinner tänka allt möjligt och så var de bara att kudden halkat på snedden … 😣

Se fler...