ettparontillmorsa

Ett päron till morsa

Annons

Sanningen om din barnvakt

Kanske barnsvaktsläge till helgen för somliga? Påminner om dessa graverande avslöjanden!

1) Barnvakter play by their own rules. I synnerhet när släktingar är inblandade. 

BARNVAKT

 

2) Samma sak gäller alla former av säkerhetsåtgärder, listor och instruktioner. Fullständigt meningslösa. Försök trösta dig med att era far/morföräldrar ju faktiskt själva haft barn en gång i tiden. Och det gick ju… bra… eller?

BARNVAKT_NOJA

(Såg by the way nyligen en gammal super 8-film från när min syster var liten och red på en häst. Utan hjälm. Bredvid gick min kära mor. Med hjälm. Precis som jag själv brukade sitta löst, utan bälte, i ”hundburen” bak i Volvon. Sådan var tiden o s v. )

2)  Det går inte ”bara att sätta på en film”… I själva verket krävs minst en examen från Chalmers för att åstadkomma ens Dinosaurietåget på SVT Play. Se till att i god tid boka in flera kurstillfällen innan det aktuella barnvaktsdatumet.

Dagens barnvakter

Den här sista bilden, inspirerad av min kära svärmor som så snällt ställde upp när det det var dags för bokmingel förra veckan, finns med i nya Ett päron till morsa-boken.

Köp den i present här, som tack, till just er barnvakt, vetja! 😀 >>

Glassbilden är främst en blink till en av mina äldre systrar som delar ut glass cirka var sjätte sekund så fort hon kommer i kontakt med min son.

Önskar en härlig helg – med eller utan barnvakt!

Och om ni ska kolla Oscarsgalan på söndag – då kan ni ju värma upp med denna lista:

Oscarsgalan-special! 3 filmscener som sammanfattar småbarnsvardagen

 

 

Annons
Kommentera (0)

Kommentera

Oscarsgalan-special! 3 filmscener som sammanfattar småbarnsvardagen

På söndag är det dags för Oscarsgalan! I den nyutkomna ”Ett päron till morsa”-boken finns det rätt många seriestrippar med referenser till just filmer som vunnit statyetter. Här är några ”favoritscener” 😉

1) ”Bajsroulette”

DEERHUNTER

Inspirerad av en den klassiska ”Rysk roulette-scenen” från mästerverket ”Deer Hunter” som vann hela fem statyetter på Oscarsgalan 1979.

2) ”The Spider Walk”

The Spider Walk

Inspirerad av en klassisk, mycket omstridd och bortklippt scen, i skräckfilmen ”Exorcisten” – som vann totalt två Oscarsstatyetter på galan 1974.

3) ”Lord of the Fjärrkontroll”

Lord of the Fjärrkontroll

Inspirerad av hela ”Sagan om ringen”-trilogin där framförallt  den tredje filmen – ”The Lord of the Rings: The Return of the King”  – utmärkte sig 2004 med hela elva Oscarsstatyetter  – lika många som den också nominerades för!  Elva statyetter är rekord i Oscarssammanhang och enbart två till filmer har knipit så många statyetter: ”Ben-Hur” (1959) och ”Titanic”  (1997).

Massa fler filmreferenser finns förstås i boken! En present till vårens alla nyblivna päron kanske? 😉

Köp den här t ex:

http://www.adlibris.com/se/bok/ett-paron-till-morsa-om-livet-som-smabarnsforalder-9789174691856  

http://www.bokus.com/bok/9789174691856/ett-paron-till-morsa-om-livet-som-smabarnsforalder/

002
Foto: Johanna Jaenson

 

Annons
Kommentera (0)

Kommentera

Har du en idé till seriestripp? Vinn en Päronmorsan-bok!

Som ni vet så baseras ju Päronmorsan-serien hela tiden på egna erfarenheter – den där kutryggiga mamman är ju jag liksom – men däremot suger jag gärna åt mig inspiration från min omgivning, så länge det går att applicera på egna upplevelser.

Nu tänkte jag köra en liten tävling igen där ni kan komma med ett personligt förslag på seriestripp. Bästa idén vinner en ”Ett päron till morsa”-bok (Värde ca 149 kr) och så publiceras er egna idé/seriestripp här på bloggen och på instagram.

Kommentera här nedan eller mejla idén direkt till ettparontillmorsa@gmail.com

Den 14 mars presenteras en vinnare och en seriestripp här på bloggen!

Bring it on!

Som inspiration kan jag visa den här bilden som ritades efter att ha ordnat en liknande tävling strax innan jul. Läsaren i fråga beskrev känslan att baka med kids som jag direkt kunde se framför mig i min egen vardag och resultatet blev så här…

Baka med kids

Och om ni inte orkar eller vill tävla så hittar ni boken bland annat här… 😉

http://www.adlibris.com/se/bok/ett-paron-till-morsa-om-livet-som-smabarnsforalder-9789174691856

 

 

 

 

Annons
Kommentera (2)

Kommentera

  1. Mamma i rom

    Jag är inte så bra på beskriva men känslan när man tror att man äntligen ska få sova en hel natt för att bebisen äntligen slutat hosta (till ex) och så vaknar femåringen istället som alltid sover hela nätter i vanliga fall bara för att sen inte vilja nåt särskilt när man rusat dit med hjärtat i halsgropen. Eller helt enkelt när ens ”större” barn ropar mitt i natten och man hinner tänka allt möjligt och så var de bara att kudden halkat på snedden … 😣

Se fler...

Konsten att vara en konsekvent småbarnsförälder

En gör så gott en kan, men det är inte alltid helt lätt att vara en konsekvent småbarnsförälder. Ibland blir det lite ”dubbla signaler”…

1) ”Butler-problematiken”

HOTELLVERKSAMHET3

 

2) Lördagsgodis-hotet

Konsten att vara konsekvent

 

Jorå, så att… men en gör så gott en kan i alla fall. Lite det som jag också försöker säga med hela ”Ett päron till morsa”-boken.

I torsdags var det ju äntligen dags för releasefesten – tusen tack alla ni som kom och firade boksläppet – HÄR kan ni kolla in massa bilder från kalaset!

Och här hittar ni boken om ni inte hunnit få tag i ett ex 😉

http://www.adlibris.com/se/bok/ett-paron-till-morsa-om-livet-som-smabarnsforalder-9789174691856  

http://www.bokus.com/bok/9789174691856/ett-paron-till-morsa-om-livet-som-smabarnsforalder/

IMG_3738
Passade på att posera, sådär lite halvavslappnat med boken, precis innan alla gäster anlände till Elodie Details butik i Stockholm där bokreleasen hölls i torsdags. Foto: Johanna Jeansson
Annons
Kommentera (0)

Kommentera

Tack – ni ÄR bäst!

Förra veckans bokreleasemingel blev en afton jag aldrig någonsin kommer att glömma. Så mycket kärlek, glädje och framförallt så kul att få träffa några av er läsare och följare som kikade förbi!

Rita och Elisabeth Changa, som driver bloggen "Three shades of brown" tittade förbi.
Rita och Elisabeth Changa, som driver bloggen ”Three shades of brown” tittade förbi. Kolla in deras inspirerande blogg och insta här! Blev helt lycklig av peppande läsarmöten som dessa under kvällen!
013
Releaseminglet hölls i Elodie Details fina butik, mitt i centrala Stockholm. Tusen tack till dem för att vi fick vara där!
021
Den smått overkliga känslan av att ha en ringlande kö av människor som ville att jag skulle signera ett exemplar av boken! Det var en sån härlig blandning av gamla kollegor, vänner, följare och läsare under kvällen – inte konstigt man blev helt rörd! Här syns en kär kompis och f d kollega, Ida, först i kön.
025
Min storasyster Helena till vänster och min vän och granne Anna till höger. Längst ut i kanten skymtar också Elodie Details grymma grundare och designer Linda Sätterström.
029
Jenny, Lotta, Frida, Malena… så många kära vänner i ett och samma rum! Kändes nästan som ett bröllop.
032
Här syns min vän Malena till vänster och till höger en av er läsare som hörde av sig och gärna ville komma på minglet. Nämligen Lisa Mannberg som också är aktuell med en egen, fantastiskt fin och inspirerande bok för småbarnsföräldrar  – ”Lek istället för bråk”. Kolla in den här på hennes hemsida.
036
Min förläggare Mattias från Ordalaget inledde kvällens tal med att berätta att det aldrig hade skett ett så snabbt tilltryck av en andra upplaga i deras 25-åriga-historia…
040
…varpå mina skrattmuskler/käkar typ låste sig av all glädje. Alltså på riktigt. Jag var som i ett lyckorus hela kvällen.
043
Det här är mina vänner Thomas och Tommys fina lilla Ester som givetvis också fanns på plats för stöttning. Mycket möjligt världens gulligaste hund. Thomas hjälpte mig bland annat att få till denna releasefest.
012
Thomas i mitten, med min make till vänster… Ni kanske känner igen honom från serien? ;)

Och så massa fler bilder på fantastiska följare, läsare och vänner…

011
Katarina och jag var med i samma BVC-”mammagrupp” back in the days
024
Många kramar blev det.

 

031 037 044 047 048

Foto: Johanna Jeansson

Alla foton är tagna av grymma Johanna Jeansson på förlaget – tack till dig och hela Ordalaget Förlag för att ni trodde på denna bok.

Och TUSEN, TUSEN TACK till er som kom och till er som var med i tanken och inte minst ni som köpt boken! Hoppas ni vill fortsätta sprida ordet om den och vill fortsätta följa min serie.

Veckans första nya seriestripp kommer väldigt snart!

Och ni som inte köpt boken… ja, ni hittar den här t ex 😉

http://www.adlibris.com/se/bok/ett-paron-till-morsa-om-livet-som-smabarnsforalder-9789174691856

NI ÄR BÄST!

Annons
Kommentera (0)

Kommentera