Ett päron till morsa

9 saker du inte visste INNAN ditt barn börjat på förskola

Fick i uppdrag att göra en liten illustration och lista på temat Förskolestart till LOPPImagasin Förskola.

9 SAKER DU INTE VISSTE INNAN DITT BARN BÖRJAT PÅ FÖRSKOLAF_SKOLAN_SJUKA

 

1) … Att alla barn alltid är sjuka. Snoret rinner varje dag på ALLA. HELA TIDEN. Grönt, grått, gult, genomskinligt. Här finns alla nyanser och du kommer häpnas över de suspekta formationer som kan passera genom barnens näsor. Allra äckligast är förstås snoret som kommer ur ANDRA barns kranar.

2)… Att vabba eller inte vabba, det är den eviga frågan. Och att Allmäntillståndet är den enda sanna Guden som alla ALLTID hänvisar till oavsett. Men vem/vad är den där mystiska Allmäntillståndet som alla tjatar om? Nån som sett hen?

3)… Att all tarmtömning i huvudsak kommer förläggas till INNAN och EFTER förskolan. Och att bajsplanering i grunden därmed är dömd att misslyckas. Barnet är påklätt och redo för avgång, men så känner man den där lilla odören. (Äh, kanske bara avloppet? Förlåt!) (Se seriestrip)

4)… Att ditt vanligtvis svårsövda barn på en given signal kommer lägga sig ner på golvet i ett stort rum med andra främmande barn och sova likt programmerade sektmedlemmar.

5)… Att det inte finns någonting som är gulligare i hela världen än ett barn med ryggsäck.

Gullighetspanik!
Gullighetspanik!

6)… Att sockor, nappar och vantar är till för att upplösas i Förskolans Svara Hål. Varsågod och finn dig i svinnet. (Se seriestrip)

7)… Att inget barn vill gå till dagis på morgonen men när de väl är där vill de inte gå hem. Precis som lagen om att förskoledagar kommer ditt barn vara trött på morgonen och på helgen vill hen upp och hoppa. Helst i ditt ansikte.

HELGMORGON_REMASTER2

8)… Att det finns föräldrar som vill älta ALLT… Bör man servera RÖD eller GRÖN mjölk på förskolan och när och hur och varför… ”Och får de vara ute tillräckligt mina stackars små barn??! Hjälp, våra barn går ju under i denna MISÄR!”

9)… Att förskolepersonalen är hjältar som förtjänar alla pengar i världen och evig credd. De tar hand om våra barn, torkar det ständiga snoret och ger dem kramar. TACK.

Följ mig gärna på instagram.com/ettparontillmorsa – där hittar ni fler seriestrippar! Och på facebook.com/ettparontillmorsa 🙂

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. bina

    hahhaha som nyutbildad förskollärare så va detta sååå kul att se nu först ggn jag e med på inskolning med barn 1-3 år! hahhaha skarattade högt om det med barn som sover som sektmedlemmar haha så kul?? sant? ååå så söt med barnet med ryggsäcken å jag känner mig ( fast det e till förskolebarnen då har inga egna) att som e såå söta hihi??

  2. Magnus

    Jag minns en återkommande sak och det är att barnen inte gör någonting på förskolan.
    -vad har ni gjort idag?
    -ingenting
    -men någonting gjorde ni väl?
    -kommer inte ihåg
    -ingenting alls? Målade, lekte ute…?
    -vet inte

      1. Andreas

        Har fått svar på frågan varför barnen inte berättar :).
        Frågade en gång pojken innan läggdags, och jädrar vad han berättade. Tydligen så bearbetar barnen dagen som har vart på kvällen.
        Testa 😉
        I
        Annars är det ju hemskt om de i nästan 5 år inte gör något

        1. ettparontillmorsa

          Haha, bra där, att du kollade upp!;) Ska testa det och tror också det där får bli en seriestripp framöver..har varit på väg flera gånger rita den 😉 Tack för ditt tips och info! 😀 😀

  3. Förskolläraren

    Underbar och träffsäker! Möjligen med undantag för sovsituationen. Inte alltid de är så samarbetsvilliga på den punkten 🙂

  4. Lilian Eriksson

    Å så bra tecknat, å fy sjutton så ni har det för att inte tala om alla små barn som inte får vara hemma och ta det lugnt när dom är sjuka. Duktiga är ni både pedagoger och barn! ❤️

    1. Anneli

      Då kan jag berätta för dej efter 26 år i branschen att det stämmer varenda dugg om hur vi har det på förskolan.

  5. Jennxan

    Men jösses, igenkänn på allt! Man fattade ju inte heller att kollegorna vabbande heeeeela tiden. ”Hur sjuka kan kidsen va liksom?” Ha ha nu vabbas det ju hela tiden…. Å håller ,ed om punkt 4 och 9. Heja personalen/pedagogerna! Å du tecknar så himla bra, fantastiska bilder!