Livat på torpet

På min önskelista

Ungen hemma tjatar om pannkaka. Och jag som kanske är den sämsta mamman på att göra pannkaka. Dom blir god om man ska tro på ungarna. Men dom ser inte ut som pannkaka direkt utan mer som ”smetklumpar”.

För varje gång jag ska vända dom så händer det någonting …

Däremot är jag kanske BÄST på att steka plättar! (kan det varit jag som myntat ”det blev pannkaka” och ”lätt som en plätt”?) Trist nog försvann min fina gamla ärva plättpanna när vi flyttade till torpet.

Så just nu och HÖGT upp på min önskelista hittar man den här …

P-120640_2.. ett helt vanligt plättpanna i gjutjärn och med ett handtag av brunbetsad bok som inte blir för varmt! Den här skulle slitas med kärlek medan tre lyckliga ungar sitter och väntar på deras favoritmat.

Och medan jag ändå sitter och önskar så kan jag väl samtidigt önska mig en pannkakspanna? Kanske till och med en som jag skulle lyckas vända pannkakor i en sån? Någon som testat? Fungerar dom lika bra som jag tror?

Ps. Jag fyller år den 8 juli bara så ni vet.

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Malin

    Jag har alltid avskytt att steka pannkakor, tills jag upptäckte hemligheten! När man vispar ihop smeten, blandar man i äggen sist- föraiktigt. På så vis håller pannkakorna ihop bättre och går därmed att vända utan att dem kollapsar! Prova gärna! 🙂
    (Ps. Plättar är också gott, men våfflor är goda OCH enkla att göra). 😉

    1. elinteg

      Tack för tipset! Det ska testas! Våfflor brukar jag göra, men barnen börjar lessna och vill ha ”riktiga” pannkakor 😉
      Ha en fin påsk! Kram