Livat på torpet

Rundvandring i vår trädgård

När det kommer till trädgård och odla har jag varken gröna fingrar eller något större intresse. Så vår gård är härligt vildvuxen med vildblommor och buskar som kommit upp av sig själv.

Men jag tänkte bjuda er på en liten rundvandring runt vår vildvuxna trädgård …

623725_8655

Min lilla ”kryddträdgård” hänger på altanen utom synhåll från både matglada getter och höns och består av fyra krukor, två med persilja och två med ruccola. Balkonglådan har jag köpt från lagerhaus och krukorna från rödakorset. Några enkla tåliga saker som vattnas ibland när jag kommer ihåg med växer ändå.

1

Under i en tunna har jag planterat smultron av plantor jag dragit upp från gården. Krångligare än så behöver det inte vara. Lyx tyckte getterna som började äta där direkt. Men några har dom faktiskt varit snälla och sparat till oss (läs; missat att äta upp)

2014-10-18-1010_54422058e087c366b26004b2 - Copy

Nära nära lagårdsväggen under en vinbärsbuske hittar man hönornas alldeles egna spa. Där ligger dom ofta och sandbadar och äter nån skalbagge ibland. Ofta ser man dom ligga och sola där på rygg med benen rakt upp i luften.

623715_8654

Gräsmattan är alltid som finast när den måste klippas. Full med vitklöver och humlor. Vacker men livsfarlig att gå barfota på. För vet ni hur ont det gör att trampa på en humla?

64362_291672734375818_5835790160887085625_n

Vinbärsbuskarna är typ det enda vi sparat kvar på gården sen vi köpte torpet. För det var knappt en gård. Mer en liten plätt mellan huset och lagårn som var full av stora björkar, syrénbuskar och små träd (kommer att visa er i ett annat inlägg, en annan gång). Ja, förutom en buske som jag och Tore fick när han föddes. Den började som en krusbärsbuske som dog direkt och upp kom istället en rödvinbärsbuske?! Jag som varken har gröna fingrar eller kunskap tackade och bockade för det.

2014-10-18-1010_54422058e087c366b26004b2

Bakom huset i ”barnens skog” (tanken är att vi ska bygga en trädkoja, måla fina stenar, hänga upp färgglada fågelholkar och vimplar) så har Edvin fyndat en skylt på loppis som han hängt upp. Nu kan han lura bort alla skurkar när han leker superhjälte ..

623714_8653

Faktiskt så har vi en rosenbuske! Det har liksom bara vuxit upp själv, sen har jag skyddat den från sambo med trimmer och ungar som vill åka kana över den på vintern. Och i år ä n t l i g e n blommar den som en liten belöning för mitt slit.

Nån annan dag ska jag ta med er på en rundvandring i huset. Tänkte visa både före, mellan och efterbilder. För på dom här sex åren har det hänt m a s s o r. Allt är omgjort. Allt är renoverat. Och så har vi typ gjort om igen. Men det tar vi som sagt en annan dag …

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.