Mjukglass, finns det något godare en solig sommar dag?
Att göra mjukglass hemma, kan det verkligen vara möjligt? Med nyheten Arla Kökets mjukglassmix ska så vara fallet. Man blev ju otroligt nyfiken och bara tvungen att prova.
1. Häll i innehållet i förpackningen och vispa under 2 minuter till en fluffig massa.
2. Ställ in i frysen i 3 1/2 timma.
3. Vispa till en krämig mjukglass.
4. Fyll en sprits och spritsa ut glassen i strutar eller bägare.
5. Dekorera.
Testresultat:
Momentet att vispa djupfryst mjukglassmet var lite besvärligt. Det skvätte små glassklumpar till höger och vänster, men skam den som ger sig. Efter 3-4 minuter började smeten att ge med sig och övergick ganska snabbt till en krämig mjukglass.Alla i sällskapet, gammal som ung, tyckte att vaniljglassen smakade riktigt bra. Det var klart värt besväret.
Mjukglassmixen räckte till att fylla lagom mycket glass i åtta stycken strutar.