Igår hörde jag på P4 Extra med Lotta Bromé att gräddbullar var den nya trenden i bakvärlden. Den vill man ju inte vara sen med att haka på…
Så här blev mitt första försök. Det var precis så enkelt som Lottas gäst, dessertkreatören Emelie Holm, berättade. Det blev dock väldigt kladdigt när toppen doppades i chokladen.
Här är Emelies recept som jag följde till punkt och pricka, men jag använde Singoalla Cheescake jordbubb som botten istället.
Du behöver:
•2 st äggvitor
•1.5 dl strösocker
•Några droppar citron
•300g vit eller mörk choklad
•2 msk matolja
•Mördegskex
•Strössel
Gör så här:
•Vispa upp äggvitorna till ett fast skum, det ska gå att vända bunken upp och ner. Droppa ner citronen. Häll ner sockret i en strimma.
•Vispa tills marängen blir glansig.
•Fyll en spritspåse med en rund tyll och spritsa på mördegskakorna.
•Ställ i frysen i cirka 60 minuter. Smält chokladen i en skål över ett vattenbad och häll i oljan.
•Doppa de spritsade topparna i chokladen och ställ på ett galler.
•Dekorera med strössel. Låt svalna.
Ååå vilka fina! Det måste jag prova. Du är duktig.
Tack snälla. Det var ganska enkelt och gick snabbt! Tycker absolut att du ska prova :).