Innehåller annonslänkar
Hej på er<3
Vad är det bästa att underhålla sig med hemma när man är i karantän? Ja ni… här hemma bakas det för fullt!
Barmen fick bestämma vad vi skulle baka igår… och till min stora förtjusning föll valet på chokladbollar;) Dom som känner mig ordentligt vet att jag är mycket mycket svag för just chokladbollar;)
Fast egentligen inte vilka som helst… utan Sveás Bageris chokladbollar! Dom är liksom krämiga, lena och alldeles fantastiska i smaken (inte sådär hårda och kompakta). Så får ni någon gång chansen att besöka Örebro, Kumla eller Askersund… ja då måste ni testa dom!
Kommer så väl ihåg när jag var höggravid med Milian och min syster Olivia frågade vad jag önskade mig i julklapp. Nämnde i förbifarten att några stycken av Sveás chokladbollar inte skulle sitta fel;) Haha, döm sen om min förvåning när jag på julafton öppnar ett paket med en massa chokladbollar i. Det blev gråtfest kombinerat med många skratt då hormonerna verkligen var svajiga! Bästa presenten!
Men igår bakade jag och barnen i alla fall några riktigt smarriga chokladbollar som nu nu ska få receptet på!
Chokladbollar, ca 15 små
100 g Smör
1 dl Strösocker
1 msk Vaniljsocker
3 msk Kakao
3 dl Havregryn
3 msk kallt starkt kaffe (alt, 1 msk kaffe och två msk vatten)
En nypa flingsalt
Kokos eller pärlsocker till garnering
Gör så här:
Börja med att smälta smöret i en kastrull, och låt puttra en liten stund så att smöret blir brynt.
Rör sedan ihop strösocker, vaniljsocker, kakao, havregryn, flingsalt, kaffe och till sist det brynta smöret.
Ställ sedan i kylskåp i mins 30 min så att smeten stelnar lite.
Forma sedan till små bollar och rulla i kokos eller pärlsocker.
Kan lova er att det brynta smöret i kombination med flingsaltet kommer bli succé!
Igår passade vi (som jag nämnde i förra inlägget) på att åka förbi våran lokala trädgårdshandlare för att köpa på oss lite sättpotatis som ska få ligga ljust och förgro innan dom om ca. 1 månad kommer grävas ner i en av pallkragarna.
Sedan placerar jag dom antingen i en äggkartong eller på en bricka. Trixet är att dom inte ska nudda varandra eftersom risken då är stor att dom ruttnar eller börjar att mögla.
Och som ni ser så delar jag alltid mina sättpotatisar, vilket går alldeles utmärkt! Se bara till att lägga snittytan uppåt tills den torkat. Sedan är det bara att vänta in groddarna (som man får vara försiktiga med.
Anledningen till varför man förgror potatis är för att man får en tidigare skörd. Och har man ingen pallkrage eller ett trädgårdsland så fungerar det alldeles utmärkt att köpa potatiskrukor att odla i på balkongen.
Här hemma fortsätter ljuset att strömma in! Försökte dock att sätta mig i solen en stund på eftermiddagen… men det blåste verkligen storm… så jag fick helt enkelt ta mina fårskinn och gå in igen!
Alltså det känns som att det mer eller mindre har blåst konstant sedan december månad.. Hoppas, hoppas att det INTE fortsätter när sommaren kommer.
Nu laddar vi för att Snickaren ska komma hem från jobbet och att vi då ska åka hela familjen till barnens morfar. Snickaren ska nämligen bygga klart dom platsbyggda garderoberna i deras sovrum.
Och idag mina vänner så har ni 20% på exklusiv husvård inne hos Lyko. Ni kommer till hela sortimentet här.
Själv ska jag ta och beställa hem detta läppglans som är det absolut bästa, och liksom vårdar och smörjer läpparna. Sedan smakar det och luktar himla gott också;)
Och sedan är det 20% rabatt på (enligt mig) världens bästa hudvårdsmärke!
Och dagens klädesplagg blir denna fina!
Önskar er alla en riktigt fin dag<3
Kram Nathalie
Prova att byt ut sockret mot sirap i chokladbollar =)
Spännande… det kan jag tänka mig blir riktigt gott!
Tack för tipset och Glad Påsk<3
Alltid så inspirerande bilder och så smaskens igen
3 msk kakao
3 dl kakao
Vilket är rätt. Kraaam Inger
Hej Inger!
Vad bra att du är uppmärksam:) Jag har nu ändrat så att det står rätt i receptet.
Det ska vara 3msk kakao.
Ha en fin dag<3
kram Nathalie