Villa Sjöliden

Saftiga vaniljbullar och välkommen April!

Innehåller annonslänkar

God förmiddag bästa  ni<3 

Nu säger vi tack och hej då till Mars månad 2020 som med största sannolikhet mer eller mindre satt spår hos oss alla! Nu välkomnar vi April, och hoppas att vi får möjlighet att kunna njuta någorlunda av att den riktiga vårmånaden är här.

Tänk i början av året när jag, som så många andra skrev att 2020 inte kunde bli annat än ett bra år… Tänk att det istället blev såhär!? Vem hade kunnat ana detta?

Men som sagt… hoppas, hoppas att vi får uppleva en mer ljus Aprilmånad, som istället för oro och ovisshet kommer med en gnutta hopp.

Här hemma underhåller jag och barnen med bakning… och igår blev det ett gäng supergoda vaniljbullar! MUMS!

Alicia tyckte att vi skulle baka såå stora bullar och måttade med händerna!

Och även Milian var med på ett hörn och visade sin lillasyster hur hon skulle göra!

Äntligen…. här ska bakas bullar!

Jag envisas alltid med att göra snurror av bullarna, även om jag är så HIMLA dålig på det.. haha! Men tycker det är lite roligt;)

Resultatet blev i alla fall himmelskt gott… och den där doften av nybakta bullar som sprider sig in i varenda vrå i huset är ju nästan det bästa!

Saftiga vaniljbullar 

5 dl mjölk

50g jäst för söta degar

1 tsk salt

2 dl strösocker

2 tsk kardemumma

ca. 15 dl vetemjöl

150 g smält smör

Fyllning: 

150 g smör

1 dl strösocker

1 dl vaniljsocker

Börja med att värm mjölken till 37 grader (fingervarmt). Vispa sedan ner mjölken i en bunke där du har smulat ner jästen. Rör om med en handvisp och låt jästen smälta helt. Tillsätt sedan salt, socker och kardemumma. Tillsätt nu mjölet… lite i taget (går lättast med en köksassistent) tills dess att degen lossnar från bunkens kanter. Häll nu det smälta smöret över degen. knåda/ jobba in smöret i degen ordentligt och tillsätt ev. lite mer mjöl. 

Låt jäsa i bunken i ca 40 min under en bakduk. 

Stjälp upp degen på ett lätt mjölat bakbord och dela degen i två delar. Knåda försiktigt degen och kavla ut till en stooor tunn rektangel och bred på vaniljsmeten. Sedan väljer du vilken form dina bullar ska ha (bullknutar eller rullar) och låt nu bullarna jäsa på en plåt, under en bakduk ytterligare 40 min. 

Värm ugnen till 200 grader… pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker innan du gräddar dom mitt i ugnen i ca 10-12 min. 

När bullarna precis är uttagna ut ugnen så penslar jag dom alltid med avsvalnad sockerlag. Detta eftersom bullarna får en mer glasig yta och behåller fukten länge! 

Sockerlag: 

1 dl strösocker 

1 dl vatten

Gör så här: 

Blanda ingredienserna i en kastrull och koka upp tills sockerkristallerna smällt helt. Låt svalna och pensla dina bullar.  

Idag ville Milian att vi skulle baka bullar med choklad i… jag sprang därför in på vårat ICA för att snabbt inse att jästen var tvärslut! Både vanlig och torrjäst… och det verkar vara slut i hela landet! Tror bestämt att alla människor bakar bullar och bröd just nu;)

Men jag har dock för mig att jag möjligtvis har ett paket torrjäst någonstans här hemma som jag får ta och leta på!

Annars får vi helt enkelt ta och baka något annat. Kanske min suuupergoda hallonrulltårta som är så god att man inte får nog av den! Perfekt att frysa ner också!

Dagens tips blir dessa färgglada godbitar som ni har 20% rabatt på inne hos Bubbleroom.

klänning 1, klänning 2, klänning 3, klänning 4

Perfekta sommarfärger som framhäver solbrännan!

Sedan hittar ni denna skönhet till 40% rabatt just nu!

Önskar er en fin 1 April<3 

Kram Nathalie

 

 

 

 

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Lena

    Fantastiskt GODA bullar …mitt barnbarn överlycklig undrade när jag kom med fler…..nästa gång blir det att göra Choklad bullarna…..Kramar Lena i Färjestaden

    1. villasjoliden

      Men vad roligt att ni tyckte om dom<3
      Ja dom måste ni testa att göra… smaskens!
      Kram Nathalie<3