Villa Sjöliden – Mammaliv i huset vid sjön med extra allt!
villasjoliden

Villa Sjöliden

Bästa sättet att välja Parfym!

Betalt samarbete med Shopalike

God kväll kära ni<3  

Idag tänkte jag att vi skulle grotta ner oss i parfymens väldoftande värld… För visst är det så att dom allra flesta av oss har en parfym hemma i badrumsskåpet som vi håller av lite extra!

Bild: Pixabay

Men ibland kan det ju också vara så att man känner för att hitta en ny “favoritdoft”, vilket alla gånger inte är det lättaste. Oftast går man runt och luktar och luktar på parfymavdelningen tills näsan känns helt bedövad? Håller ni med?

Därför blev jag så himla glad när jag blev introducerad för Shopalikes parfymguide som berättar allt ni behöver veta om just parfymer… Faktiskt riktigt intressant!

Visste ni till exempel att att vi alla människor har en unik kemi, och att dofter och doftkompositioner reagerar olika med människors hud vid applicering? Detta innebär att en parfym som du tycker luktar sååå gott på en kompis eller kollega kanske inte alls luktar lika gott på dig själv!

Och när det är dags att ge sig ut på jakt efter just din perfekta parfym… är det viktigt att INTE spraya parfymen på en sådan där liten pappersbit, som mer än ofta erbjuds i parfymbutikerna! Anledningen? Jo, precis som jag nämnde ovan om att varje individ har sin unika kemi.. och det blir helt enkelt en missvisande doft mot hur den kommer upplevas på din hy!

Utan det absolut bästa sättet att känna om en parfym passar just dig är att först applicera parfymen du vill testa på din handleder. Efter detta moment är det oerhört viktigt att VÄNTA några minuter så att alkoholen i parfymen hinner avdunsta och att parfymen hinner utvecklas på din hud. Och genom att göra på detta sätt kommer du även att mer tydligt känna parfymens hela komposition. Och sist med inte minst ska man undvika att gnugga handlederna mot varandra efter att ni applicerat parfymen på handlederna. För om ni gör det kommer toppnoterna i parfymen försvinna väldigt mycket fortare och även det, ge ett missvisande intryck.

Något jag inte visste var att varje doft beskrivs av tre uppsättningar noter som tillsammans bildar en harmoni.

Toppnoter –

 även kallade huvudnoter, skapar det första intrycket av en parfym. Dessa noter avdunstar snabbast men har ofta en mycket stark doft. Typiska toppnoter är citrusfrukter och örter.

Mellannoter –

 eller hjärtnoter, bildar parfymens kärna och det tar ofta flera timmar innan detta doftskikt avdunstar. Hjärtnoterna inkluderar vanligtvis fruktiga, blommiga, gröna, träiga eller kryddiga noter.

Basnoter –

 är de djupaste och starkaste noterna i en doftkomposition. När basnoter först appliceras på huden kan de vara överväldigande, därför döljs de först under topp- och mellannoter. Basnoter håller längst på huden och består ofta av noter av trä, bärnsten eller djurliknande dofter som mysk.

Detta är bara en liten del av alla intressanta fakta och tips ni får inne hos Shopalikes parfymguide… och är du tex nyfiken på att få veta vad det bästa sättet är att förvara din parfym på?, Hur du får din parfym att dofta längre på din hy? Eller helt enkelt vill veta allt om parfymens uppbyggnad… japp, då har ni här en fantastiskt enkel, lättförståelig och intressant guide att tillgå!

Jag har själv haft några favoritparfymer under årens lopp,

och här är några av dom..

Och eftersom Shopalike har massa butiker under ett och samma tak… så hittar ni så klart ett stort utbud av bland annat parfymer. Och det bästa av allt, det är fantastiskt enkelt att jämföra priser!

Önskar er en fin kväll bästa ni<3 

Kram Nathalie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentera (0)

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.