innehåller annonslänkar
Hej på er godingar<3
Nu var det några dagar sedan ni hörde från mig… sorry för detta… men har haft så himla mycket att stå i dessa dagar att jag helt enkelt fått prioritera bort bloggen. Men nu är jag tillbaka, fulltankad med energi efter en helt magisk vecka med uppvaktande från alla håll och kanter<3
Det började med att mina UNDERBARA kollegor sjöng och uppvaktade mig med blommor och ett par sååå fina örhängen! Kan säga att jag blev väldigt överrumplad och tårarna sprutade<3
När jag kom hem efter jobbet väntade <snickaren och barnen på mig med teckningar och presenter. Av barnen fick jag en ny kamera… och en valfri spa- vistelse av min älskade Snickare<3
Och igår kom släkten och firade mig… och jag är helt mållös av alla fina presenter och kärlek! Tänk att jag har så fina människor runt om mig<3 Vad fick jag då… jo tallriksunderlägg, glas, Taklampa (ellos), en värmepump (till våran framtida pool), bidrag till en pool och massa, massa värme och kärlek! Jag är MÅLLÖS!
Jag hade gjort Jordgubbscheeskake som jag bjöd gästerna på… alltså denna cheescake är bland den godaste och fräschaste! Istället för digestivebotten är det en kladdkakebotten. MUMS!
Recept Jordgubbcheescake med kladdkakebotten
100 g smör
3 dl strösocker
1,5 dl vetemjöl
4 msk kakao
1,5 tsk vaniljsocker
2 st ägg
Cheesecake fyllning:
5 st passionsfrukter
200 g philadelphiaost, rumsvarmt
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
3 st äggulor
3 dl vispgrädde
2 dl mosade jordgubbar
Garnering:
färska jordgubbar
Gör så här:
- Smörj och bröa en form med löstagbar kant, 24 centimeter i diameter. Sätt ugnen på 175 grader.
- Smält smöret. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör ner det smälta smöret och äggen, ett i taget. Häll smeten i formen.
- Grädda kakan i mitten av ugnen cirka 12 minuter. Kakan stelnar ytterligare när den kallnar. Låt kakan kallna helt, men ta den inte ur formen.
- Dela passionsfrukterna och gröp ur dem. Mixa dem och sila genom en sil. Spara saften.
- Vispa ost, socker, vaniljsocker till en slät smet. Rör ner äggulorna, en i taget. Vispa grädden ganska hårt och vänd ner den tillsammans med passionssaft och jordgubbsmos.
- Häll smeten över bottnen. Täck över och frys tårtan minst 4 timmar. Ta fram tårtan cirka 20 minuter innan servering och garnera med jordgubbar.
Ni kommer inte bli besvikna!
Ha en underbar söndag fina ni<3
Kram Nathalie